Μεταναστευτικός πόλεμος

Γράφει ο Βασίλης Γκουρογιάννης 
Δικηγόρος - συγγραφέας
Αν αφαιρέσουμε τα προσχήματα και τις επιφανειακές εντυπώσεις, αυτό που γίνεται σήμερα ανάμεσα στην Ευρώπη από τη μια μεριά και στις μεταναστευτικές ροές από την άλλη είναι ένας ιδιόμορφος πόλεμος.

Κάτω από τα προσχήματα, όπως θα έλεγε ο μέγας Θουκυδίδης, δεν βρίσκεται η αντιπαράθεση της Ευρώπης με τους εξτρεμιστές του Ισλάμ, που προξενούν μέσα στην παράνοιά τους απαίσιες ανθρωποθυσίες σε μετρό και πλατείες, αλλά ο βαθύτερος υπαρξιακός φόβος των παραδοσιακών κοινωνιών της Ευρώπης ότι αυτοί οι σημερινοί εξαθλιωμένοι που αποκαλούνται πρόσφυγες (...δεν μιλάμε καν για παράνομους μετανάστες), που είναι προς το παρόν προστατευόμενο είδος από διεθνείς συνθήκες, αν ριζώσουν στην Ευρώπη θα είναι μια πραγματική μελλοντική πολεμική απειλή στο μέλλον.
Αυτό ήδη το έχουν διαισθανθεί με το ζωώδες ένστικτο της κοινωνικής αυτοσυντήρησης οι πλέον ακαλλιέργητοι και απολίτιστοι λαοί της Ευρώπης και το αντιμετωπίζουν με ζωώδη αντανακλαστικά. Δηλαδή ο Σκοπιανός και ο Βούλγαρος και ο Ούγγρος δεν κάνουν διάκριση μεταξύ προστατευόμενων προσφύγων και παράνομων μεταναστών... Οι λοιποί πολιτισμένοι λαοί της Ευρώπης θέλουν να κάνουν ακριβώς το ίδιο, αλλά προς το παρόν συγκρατούνται από τύψεις και ενοχές του παρελθόντος. Ομως το ένστικτο της επιβίωσης είναι παντοδύναμο και σύντομα θα δοθούν από τους εξαθλιωμένους μετανάστες οι κατάλληλες αφορμές ώστε η Ευρώπη να πετάξει ευσχήμως τις διάφορες μάσκες της φιλανθρωπίας, του πολιτισμού και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προς το παρόν... ανακουφίζονται πίσω από την άτυχη Ελλάδα που έχει θαλάσσια σύνορα και δεν μπορεί να αποτρέψει την είσοδο χωρίς να πνίξει ανθρώπους και ποντάρουν στα αντανακλαστικά των βαλκανικών λαών που δεν χαμπαριάζουν από ανθρώπινα δικαιώματα!
Αν όμως η κατάσταση των ροών δεν ελεγχθεί, η Ευρώπη θα κάνει αυτό που πάντα έκανε με τους επικίνδυνους ανεπιθύμητους. Οπως η Ισπανία κατά τον μεσαίωνα έδιωξε όλους τους Εβραίους και η Γερμανία πρόσφατα εξόντωσε κατά δύναμιν όλους τους Εβραίους, Σλάβους, Αθίγγανους, παράλυτους, ψυχασθενείς κ.τ.λ., παρομοίως θα αντιδράσει και η Ευρώπη χτίζοντας στρατόπεδα συγκεντρώσεως και γιατί όχι στο απώτερο μέλλον και φούρνους! Οι μετανάστες έρχονται στην Ευρώπη για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους, αλλά η ιστορία θα επαναληφθεί εις βάρος τους. Το είπε ο Θουκυδίδης. «Πρέπει να γνωρίζουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα ώστε να αντιλαμβανόμαστε τα μελλοντικά τα οποία κατά την ανθρωπίνην φύσιν μέλλουν να συμβούν περίπου όμοια».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια