WRC Ράλλυ Σουηδίας: O Ogier στην κορυφή μετά το δραματικό ξεκίνημα του αγώνα | Βίντεο

Ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ νικητής πριν λίγες βδομάδες του πρώτου φετινού αγώνα WRC στο Μόντε Κάρλο, προηγείται σήμερα πρώτη μέρα του «μειωμένου» Ράλλυ Σουηδίας.

Ο αγώνας λόγω καιρικών συνθηκών (ζέστη) μειώθηκε από τους οργανωτές στα δυο τρία και οι ειδικές διαδρομές σε 13. Ο Οζιέ πήρε κεφάλι από την αρχή όντα ταχύτερος το πρωί στις 3 ειδικές παρότι στην ειδική της Svullrya έπαθε υδρολίσθηση σε μια μεγάλη λακκούβα νερό. Τόσο το Polo R του Οζιέ όσο και αυτό του Μίκελσεν που ακολουθούσε βρέθηκαν εκτός δρόμου ανάμεσα στα δέντρα. Παραταύτα ο Οζιέ κατάφερε να συνεχίσει διατηρώντας το προβάδισμά του που στη μεσημεριανή ανασυγκρότηση έφτανε τα 24 sec.

Στην ίδια ειδική το απόγευμα ο Μίκελσεν έχασε έδαφος όταν έφυγε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και χτύπησε σε δέντρο. Αυτό τον έριξε στην 7η θέση. Ο Κρις Μικ βρέθηκε να κυνηγά τον Οζιέ μειώνοντας τη διαφορά στα 21 sec όμως στην 8η ειδική χτύπησε βράχο και εγκατέλειψε. Είναι η 2η σερί εγκατάλειψη για το Βρετανό που ήταν 2ος και στο Μόντε Κάρλο μέχρι να χτυπήσει σε βράχο το Citroen DS3.

Δεύτερος τώρα πίσω από τον Οζιέ είναι ο Χάιντ Πάντον με το Hyundai i20 WRC (φωτ.) με διαφορά 27sec. Μάλιστα ο Νεοζηλανδός οδηγός κέρδισε την 8η και 9η ειδική διαδρομή της ημέρας και δήλωσε στην ανασυγκρότηση: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος από τη 2η θέση στην προσωρινή κατάταξη και τον πρώτο χρόνο που σημείωσα σε 2 ειδικές διαδρομές. Η τελευταία ειδική διαδρομή ήταν τέλεια για το αυτοκίνητο. Θα δοθεί μεγάλη μάχη αύριο». Στην 3η θέση της προσωρινής κατάταξης 7 sec πίσω από τον Πάντον βρίσκεται ο Όστεμπεργκ.

Η αυριανή μέρα περιλαμβάνει συνολικά 80km σε 4 ειδικές διαδρομές και μια νυχτερινή «Super Special Stage Karlstad 2» μήκους 1.9km.  Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή μετά από 2 ακόμη ειδικές διαδρομές.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια