Euroleague: Νίκη-κλειδί για την πρόκριση ο Παναθηναϊκός με 83-78 επί της Αναντολού Εφές

Τεράστια νίκη επί της Αναντολού Εφές με 83-78) πήρε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ στην «αυλαία» του πρώτου γύρου του Top 16 της Euroleague.

Με τον Ραντούλιτσα να κάνει το καλύτερό του ματς στη διοργάνωση (23 πόντους, 8 ριμπάουντ) και τον Καλάθη να είναι εξαιρετικός (12 πόντοι, 6 ασίστ) οι «πράσινοι» έφτασαν στην 4η νίκη τους σε 7 παιχνίδια (η Εφές γνώρισε την 4η ήττα) και μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση της 2ης προνομιούχου θέσης, αρκεί να νικήσουν και την επόμενη αγωνιστική την Φενερμπαχτσέ στο ίδιο γήπεδο.
Από την Αναντολού Εφές, που είχε το παιχνίδι στα χέρια της στα πρώτα 15 λεπτά, ο Σάριτς ήταν ο κορυφαίος με 18 πόντους. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε τον Διαμαντίδη (εκτός ήταν και οι Παππάς, Χαραλαμπόπουλος), που έπαιξε μόλις 6 λεπτά με πρόβλημα στον αχίλλειο.
Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την άμυνά του στην 2η περίοδο, ιδιαίτερα στα τελευταία 5 λεπτά και με τον Ραντούλιτσα να κάνει μεγάλο ματς (16 πόντους με 3 «γκολ-φάουλ») κατάφερε να καλύψει το -8 που βρέθηκε να χάνει (21-29) στο ξεκίνημα του δεύτερου 10λεπτου και να περάσει μπροστά με 36-33, 22'' πριν το ημίχρονο.
Οι «πράσινοι» εκτός από την καλή τους άμυνα, χάρις στην οποία τα ποσοστά των Τούρκων στα σουτ από το 64% έπεσαν στο 54%, βρήκαν λύσεις και από την περιφέρεια με τα δύο εύστοχα σουτ τριών πόντων από τους Φώτση και Φελντέιν και κατάφεραν να μπουν με προβάδισμα, έστω κι ενός πόντου στ΄ αποδυτήρια.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στο διάστημα του πρώτου 20λεπτου ο Παναθηναϊκός δεν πήρε βοήθειες από τον αρχηγό του, που έπαιξε μόλις 6 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα, καθώς έδειχνε να έχει ενοχλήσεις στο πόδι του.
Με 3/3 τρίποντα στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου (Φώτσης, Φελντέιν, Πάβλοβιτς) ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά 10 πόντων (50-40), έχοντας τον Ραντούλιτσα σε μεγάλο βράδυ (21 πόντους). Ο Ίβκοβιτς έδωσε όλο το βάρος των επιθέσεων της ομάδας του στον Σάριτς, ο οποίοος κατάφερε με προσωπικά σουτ να κλείσει την ψαλίδα (64-59) στο τέλος του 10λεπτου.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος στο φινάλε κι έφτασε στη μεγάλη νίκη που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι πολύ καλό στον Β΄ γύρο, όταν και θα είναι σαφώς ενισχυμένος με τους Χέινς και Έλιοτ, ενώ θα πάρει κι έναν αθλητικό ψηλό.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια