Sponsor

ATHENS WEATHER

Μηλόπιτα με σφολιάτα

Υλικά


  • 1 φύλλο σφολιάτα του χεριού σας της Alfa
  • 4 μήλα κόκκινα -πράσινα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 1 μεγάλο αβγό
  •  λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • Για το σερβίρισμα
  •  κανέλα
  •  ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση


Για την κρέμα Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αμυγδάλου στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν μορφή κρέμας. Βάζουμε το μίγμα σε καρνέ ζαχαροπλαστικής.

Για την μηλόπιτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα.
Ανοίγουμε την σφολιάτα στον πάγκο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Την μεταφέρουμε σε λαμαρίνα.
Απλώνουμε το μίγμα αμυγδάλου σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας κενό στο φύλλο σφολιάτας 2 εκ. περιμετρικά.
Καθαρίζουμε την καρδιά του μήλου και κόβουμε με την φλούδα σε λεπτές φέτες. Κάνουμε στρώση τα μήλα σε σειρές με μήλα πράσινα και κόκκινα. Η μια φέτα να μισοκαλύψει την άλλη σαν βεντάλια. Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και ψήνουμε για περίπου 40' να ροδίσει η σφολιάτα.

Για να γυαλίζει πολύ η μηλόπιτα ζεσταίνουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο με 1 κουταλιά κονιάκ. Μόλις αραιώσει αλείφουμε την επιφάνεια των μήλων για να γυαλίσει η μηλόπιτα

Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια