Sponsor

ATHENS WEATHER

Τσιπούρες στο αλουμινόχαρτο

Υλικά


  • 4 μεριδιάρικες τσιπούρες, καθαρισμένες
  • 1 - 2 κλωνάρια σέλινο, για κάθε ψάρι, καλά πλυμένα
  • 3 κουτ. σούπας λευκό κρασί για κάθε ψάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη για κάθε ψάρι
  • 3 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού για κάθε ψάρι
  • 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο για κάθε ψάρι
  • 1 φύλλο φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού για κάθε ψάρι ή 1 πολύ μικρό κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή ελάχιστο ξερό κοπανισμένο για κάθε ψάρι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι


Μερίδες 4, Προετοιμασία περίπου 15΄, Ψήσιμο περίπου 15΄


Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε 4 φύλλα αλουμινόχαρτου, αρκετά μεγάλα ώστε να τυλίξουν άνετα ολόκληρο το κάθε ψάρι.

Αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες, τυλίγουμε την κάθε μία με τα κλωνάρια του σέλινου και τις βάζουμε στα αλουμινόχαρτα. Βάζουμε το βασιλικό ή το δεντρολίβανο στην κοιλιά του ψαριού. Ανασηκώνουμε το αλουμινόχαρτο γύρω-γύρω, ώστε να μη μας φύγουν τα υγρά, και περιχύνουμε το κάθε ψάρι με το κρασί, το λάδι και το λεμόνι.
Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου και τυλίγουμε προσεκτικά και χαλαρά τα ψάρια σε πακέτα, προσέχοντας να μην τρυπήσει το αλουμινόχαρτο και φύγουν τα υγρά.
Βάζουμε τα πακέτα μας σε ένα ταψί και μετά στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 12 - 16 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια. Για να είμαστε σίγουροι, ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο. Αν έχει ανοίξει η ράχη, το ψάρι είναι έτοιμο. Συνοδεύουμε τις τσιπούρες με βραστά λαχανικά.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια