Τουρκία: Το Su-34 συνοδευόταν από 4 Su-30SM - Η Άγκυρα ζητούσε την προστασία των ΗΠΑ για να το καταρρίψει

Του Βασίλη Καπούλα

Το ρωσικό μαχητικό Su-34 συνοδευόταν από τέσσερα Su-30SM διαρρέουν οι Τούρκοι το οποίο σύμφωνα με την τουρκική εκδοχή παραβίασε τον εναέριο χώρο της για 20-25 δευτερόλεπτα (ανεπίσημα μιλούν για τρία λεπτά). Η Άγκυρα φέρεται να ζήτησε πρώτα την άδεια και προστασία των ΗΠΑ για να το καταρρίψει με α/α συστήματα Patriot.

"Ρωσικό μαχητικό Su-34 παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για 20-25 δευτερόλεπτα στις 11.46 τοπική ώρα στις 29 Ιανουαρίου 2015" σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

"Το ρωσικό μαχητικό προειδοποιήθηκε στα Αγγλικά και στα Ρωσικά αρκετές φορές πριν παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο στην νοτιοανατολική επαρχία Gaziantep".

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές στην περιοχή υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερα Su-30SM!

Επιπλέον υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του αρχηγού των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, πτέραρχου Φ.Μπρίντλαβ με τον αρχηγό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Γ.Ντάνφορντ.

Οι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι επικοινώνησαν με τον Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Χ.Ακάρ όπου και του τονίσανε να μην προβεί σε καμία κίνηση που θα αυξήσει περαιτέρω την ένταση.

Αμέσως μετά η τουρκική Αεροπορία και όλες οι πολεμικές βάσεις της (μεταξύ αυτών και αυτές της Μπαντίρμα, του Μπαλίκεσιρ και του Εσκί Σεχίρ που έχουν ως βασική αποστολή την καταστροφή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας) τέθηκαν σε κατάσταση "πορτοκαλί" συναγερμού, ένα επίπεδο πριν την έναρξη επιχειρήσεων, με σχετική διαταγή του Γενικού Επιτελείου (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ στους Τούρκους πιλότους έχει δοθεί πλήρης αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής και αυστηρές διαταγές να καταρρίπτουν κάθε ξένο ίχνος που παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, χωρίς άλλη εξουσιοδότηση από ανώτερα κλιμάκια.

Για καρτέρι θανάτου κάνουν λόγο οι Τούρκοι...



pronews.gr 

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια