Ο Ιρακινός στρατός έτοιμος να απελευθερώσει τη Μοσούλη από τους τζιχαντιστές!

Ο ιρακινός στρατός είναι έτοιμος να ελευθερώσει τη Μοσούλη, η οποία έχει καταληφθεί από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές της Daesh από τον Ιούνιο του 2014.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας του Ιράκ, στη βόρειο επαρχία της Νινευή, η Μοσούλη το οποίο είναι η κύρια βάση συγκέντρωσης μαχητών του ISIS, σφυροκοπείται από τον Ιρακινό στρατό και ετοιμάζεται για την τελική επίθεση απελευθέρωσης της πόλης, σύμφωνα με το sputniknews.com.

«Καλά εκπαιδευμένες ένοπλες μονάδες μας έχουν αναπτυχθεί αυτή την στιγμή στην Mahmur [νοτιοανατολικά της Μοσούλης] και είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μια επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης,» δήλωσε στο κρατικό ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων ο Najim αλ-Jubouri, ανώτερος στρατιωτικός διοικητής στην επαρχία της Νινευή, χθές Παρασκευή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές αρχές της περιοχής ενεργούν σε στενό συντονισμό με τις τοπικές δυνάμεις και εκτιμά τη βοήθειά τους στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά των τρομοκρατών.

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ Khaled al-Obeidi είχε υποσχεθεί να απελευθερώσει τη στρατηγική πόλη μέσα στο 2016 και ότι θα είναι ένα σημαντικό βήμα στο πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του ISIS.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια