Sponsor

ATHENS WEATHER

Γλυκό του κουταλιού ρόδι

Υλικά


  • 1 κιλό σπόροι ροδιού
  • 500 ml νερό
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 στικ κανέλας
  • 5 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
  • 1 κ.σ. γλυκόζη

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα ρόδια και πλένουμε τους σπόρους.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για περίπου 8 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι.
Μόλις γίνει το σιρόπι βάζουμε τα σπόρια του ροδιού στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Μετά τα 5 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το γλυκό για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα ρίχνουμε την βανίλια και την γλυκόζη και δένουμε το γλυκό.
Λίγο πριν δέσει ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και δένουμε το γλυκό. Προσθέτουμε και τα φύλλα αρμπαρόριζα και σερβίρουμε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια