Και «γλείφοντας» τον Λεβέντη

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Μπορεί να μην το λένε καθαρά, αλλά έμμεσα το δείχνουν ότι έχουν στριμωχτεί άσχημα και ψάχνουν για σωσίβιο. Αυτό το χθεσινό καλόπιασμα έως και γλείψιμο στον Λεβέντη από τον Φλαμπουράρη λέει πολλά. Για να μη σας πω ότι τα λέει όλα.

Μέχρι και ύμνους για τους «35χρονους αγώνες του για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους» του αφιερώνουν, αλλά αυτός δεν λέει να γίνει Καμμένος στη θέση του Καμμένου. Προς το παρόν τουλάχιστον. Το μέλλον θα δείξει.
Φυσικά, ο βασικός λόγος που ανησυχούν στο Μαξίμου είναι το Ασφαλιστικό και τα άλλα μέτρα που θα χρειαστεί να περάσουν και οι αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν από τις τάξεις των 153 βουλευτών τους. Υπάρχει, όμως, κι άλλος ένας λόγος που ως τώρα δεν τον έπαιρναν και πολύ στα σοβαρά. Ο Καμμένος αρχίζει να αποδεικνύεται λιγότερο βολικός απ' όσο τον νόμιζαν. Βγάζει γλώσσα, προβάλλει αντιρρήσεις, διατυπώνει προτάσεις, κοντολογίς θέλει να γίνει και ουσιαστικά και όχι μόνο τυπικά «κυβερνητικός εταίρος».
Και δεν είναι περίεργο. Μπορεί ο Καμμένος να μην αποχωρίζεται ούτε στιγμή το καλάμι του, αλλά δεν είναι κάνα κορόιδο. Το ξέρει ότι άλλο θαύμα δεν γίνεται και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα περάσει αναπόφευκτα στην κατηγορία των «τέως» -όχι μόνο υπουργών αλλά και βουλευτών. Αρα, λογικό είναι να θέλει να δείξει πως δεν είναι «ο μικρός για τα θελήματα» κι ότι έχει δική του ατζέντα και στόχους. Τυχαία νομίζετε ότι του ήρθε η ιδέα για τις στρατιωτίνες και τις στρατιωτικές σχολές;
Από τη μεριά του δίκιο έχει. Αυτός είναι, αυτά πιστεύει, αυτά προτείνει. Τι σόι συγκυβερνήτης είναι αν δεν μπορεί να περάσει και δύο ή τρεις αποφάσεις, αλλά το μόνο που του επιτρέπεται να κάνει είναι να ψηφίζει τις εντολές που κουβαλάνε από τις Βρυξέλλες οι εκπρόσωποι των δανειστών; Κι αν τους αρέσει, στο κάτω κάτω, στους συριζαίους.
Είναι προφανές πως έχει αρχίσει να μην τους αρέσει. Αλλά έτσι που τα έκαναν, δεν έχουν κι άλλες λύσεις. Εκτός κι αν πιάσει το γλείψιμο και το καλόπιασμα στον Λεβέντη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια