Ετοιμάζει νέο κόμμα ο Σαμαράς

Διψασμένος για εκδίκηση, σχεδιάζει διάσπαση ο πρώην πρωθυπουργός


Την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή συνεχίζει να μεθοδεύει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χθες ακόμη μία φορά άφησε να διαφανεί ότι δεν σκοπεύει να βγει στη «σύνταξη» και ψάχνει τρόπο για να πάρει την εκδίκησή του!

Μάλιστα για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του (ενδεχομένως) για τη δημιουργία νέου φορέα ή κόμματος με «σημαία» τις μεταρρυθμίσεις.

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα του πρώην στενού του συνεργάτη Γιώργου Μουρούτη, που τιτλοφορείται «το κίνημα των μεταρρυθμίσεων», υπεραμύνεται της πολιτικής του λέγοντας ότι οι μεγάλες αλλαγές «για πρώτη φορά προχώρησαν τόσο πολύ την τριετία 2012-2014. Στη συνέχεια η πορεία ανακόπηκε. Αλλά μόνο προσωρινά...».

Η τελευταία επισήμανση του κ. Σαμαρά κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Αν συνδυαστεί μάλιστα με την πρόσφατη δήλωσή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, όπου είπε «η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω στη Ν.Δ., αλλά να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει» τότε εύκολα μπορεί να προκύψει το συμπέρασμα ότι ουσιαστικά ο κ. Σαμαράς προαναγγέλλει ένα νέο κόμμα που θα σώσει τη χώρα.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς μάλλον ήδη έχει στο μυαλό του και με ποιους θα πορευτεί σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Πρώτος και καλύτερος δεν αποκλείεται να είναι ο παλαιός εταίρος του Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίο υπερασπίζεται με πάθος στο άρθρο του!

Κυρίως για το PSI, που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και του μικροομολογιούχους ο κ. Σαμαράς δίνει τα ρέστα του! «Αποκλειστικά από το PSI του 2012 οι Ελληνες γλίτωσαν ως τώρα πάνω από 30 δισεκατομμύρια μόνο από πληρωμές τόκων που αλλιώς θα επιβάρυναν το χρέος» σημειώνει και προχωρώντας ακόμα παραπέρα υπεραμύνεται της πολιτικής του δεύτερου Μνημονίου, του ΕΝΦΙΑ (εμπνεύσεως Βενιζέλου) και των λοιπών φόρων που έστειλαν τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση.

Υπεράσπιση του PSI

Η υπεράσπιση με θέρμη του PSI συνιστά και έμμεση απάντηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε το «κούρεμα» καταστροφικό για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Παίρνοντας δε θέση υπέρ του κ. Βενιζέλου και εναντίον του κ. Παυλόπουλου ανοίγει ταυτόχρονα «πόλεμο» με τους καραμανλικούς, οι οποίοι δεν φαίνεται να βλέπουν με καλό μάτι τις θέσεις και τις κινήσεις στο παρασκήνιο του Α. Σαμαρά.

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός επιτίθεται με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του ότι «μπορεί να πει τα πιο αδιανόητα ψέματα, να διαψευστεί άπειρες φορές και όμως να συνεχίσει να ψεύδεται».

Στη συμβολή των οδών Δημοκρίτου και Ακαδημίας, στις παρυφές του Κολωνακίου, όπου έχει στήσει το στρατηγείο του ο κ. Σαμαράς, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Μάλιστα κάποιοι αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός εργάζεται σε... ρυθμούς Μαξίμου, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, κάνει συνεχώς ραντεβού, ανταλλάσσει απόψεις με φίλους και πολιτικά στελέχη της Ν.Δ., μιλάει επί ώρες στα τηλέφωνα και ενημερώνεται για όλη την πολιτική επικαιρότητα.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αυτή η έντονη κινητικότητα αφορά τις διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ., αλλά μάλλον δεν είναι πιθανό κάτι τέτοιο. Το άρθρο-παρέμβασή του 10 ημέρες πριν από τις εκλογές στο κόμμα με το οποίο αναδείχθηκε πρωθυπουργός ερμηνεύεται και ως «πισώπλατη μαχαιριά» στη Ν.Δ. Τη στιγμή που επιχειρείται να μπει το νερό στο αυλάκι και να προχωρήσει η εκλογή νέου αρχηγού, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ως σήμερα παρέμενε αδιάφορος για τη διαδικασία, επέλεξε να παρέμβει ανοίγοντας ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε διάσπαση της Ν.Δ.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια