Η Ευρώπη συνθλίβεται από τους φασίστες, τους ισλαμοφασίστες, τους γραφειοφασίστες και τα αφεντικά τους

Ένας φανταστικός διάλογος ανάμεσα στα "αφεντικά" και τους εκπροσώπους τους


του system failure

Εκπρόσωποι (γραφειοφασίστες Βρυξελλών) : Τα καταφέραμε. Νικήσαμε τον Τσίπρα στην Ελλάδα και ταπεινώσαμε την Αριστερά όπως θέλατε. Το σχέδιο πήγε καλά. Ξεφορτωθήκαμε τους ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ και μεταμορφώσαμε το Αριστερό κόμμα σε ένα σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα που θα αναγκαστεί τελικά να εφαρμόσει όλες τις λεπτομέρειες του Ελληνικού πειράματος.

Αφεντικά (τραπεζική μαφία και λόμπι) : Παρόλα αυτά πληρώσαμε μεγάλο τίμημα. Μετά το οικονομικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι είδαν τις αληθινές μας προθέσεις. Δεν μπορούμε να πουλήσουμε πλέον το παραμύθι του "κακού μαθητή" που λέγεται Ελλάδα. Λίγοι φαίνεται να πιστεύουν τα στημένα μας "success stories" στην ευρωζώνη.

Εκπρόσωποι : Αλλά η ριζοσπαστική Αριστερά έχει ηττηθεί, δεν κινδυνεύουμε από αυτούς.

Αφεντικά : Όχι ακριβώς. Οι Podemos στην Ισπανία διατηρούν ακόμα σημαντική δύναμη. Ο Corbyn απροσδόκητα πήρε την αρχηγία στο Εργατικό κόμμα στη Βρετανία. Ο Σάντερς στις ΗΠΑ φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Και ακόμα δεν αισθανόμαστε πολύ άνετα με τον Τσίπρα στην εξουσία. Αυτά είναι ανησυχητικά σημάδια.

Υπάρχει ο κίνδυνος ενός μαζικού κινήματος αντι-λιτότητας που μπορεί να καταστρέψει τα σχέδιά μας να εφαρμόσουμε τις νέες συνθήκες, σύμφωνα με το Ελληνικό πείραμα. Δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε.

Εκπρόσωποι : Τι κάνουμε τότε;

Αφεντικά : Πρώτον, πρέπει να διατηρήσουμε το χάος στη Μέση Ανατολή. Έχουμε τεράστια κέρδη από αυτό. Δεύτερον, πρέπει να φέρουμε περισσότερα μέτρα καταστολής για να αποφύγουμε εξεγέρσεις κατά των κυβερνήσεων-μαριονετών μας στην Ευρώπη. Πρέπει επίσης να συντρίψουμε την Αριστερά, να ελαχιστοποιήσουμε τη δύναμή της.

Εκπρόσωποι : Πώς θα το κάνουμε αυτό;

Αφεντικά : Χρειαζόμαστε άλλο ένα μεγάλο γεγονός στην καρδιά της Ευρώπης. Πρέπει να κινητοποιήσουμε τους φανατικούς ισλαμοφασίστες να ξεκινήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Έτσι οι άνθρωποι δεν θα τολμήσουν να αντισταθούν στα νέα, αυστηρότερα μέτρα καταστολής και θα στραφούν στην άκρα Δεξιά. Η Αριστερά θα υποστεί μεγάλο πλήγμα και θα συνθλιφτεί οριστικά.

Εκπρόσωποι : Υπάρχει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης ανόδου της ακροδεξιάς

Αφεντικά : Όχι, τους ελέγχουμε. Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς θα συσπειρώσει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους γύρω από τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις, που είναι οι πιο πιστές μαριονέτες μας. Αλλά ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ακροδεξιά στην εξουσία. Θα ακολουθήσει τελικά την ατζέντα μας.

Εκπρόσωποι : Τι γίνεται με τις ΗΠΑ;

Αφεντικά : Ένα παρόμοιο γεγονός εκεί, θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η δημοτικότητα του Τραμπ είναι ήδη πολύ μεγάλη. Θα επεκτείνει την ακροδεξιά ρητορική του. Τα μίντια που ελέγχουμε πλήρως, θα παίξουν διπλό παιχνίδι. Τα συστημικά μίντια προσκείμενα στους Ρεπουμπλικάνους, θα παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν τη δημοτικότητα του Τραμπ να ανεβαίνει. Τα συστημικά μίντια που υποστηρίζουν τους Δημοκρατικούς, θα του επιτίθενται για την ρατσιστική ρητορική του.

Έτσι, όλοι οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι θα συσπειρωθούν γύρω από την πιο πιστή μας μαριονέτα, τη Χίλαρι Κλίντον. Θα είναι η νέα πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως έχει σχεδιαστεί. Ο Σάντερς θα εξαφανιστεί.

Εκπρόσωποι : Και τι θα γίνει με τον Τραμπ;

Αφεντικά : Και πάλι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι δικός μας. Αν οι ψηφοφόροι τελικά τον επιλέξουν, δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Θα ακολουθήσει την πολιτική που θέλουμε.

Εκπρόσωποι : Προχωράμε λοιπόν σύμφωνα με το σχέδιο;

Αφεντικά : Ναι. Στο τέλος θα έχουμε τις επιθυμητές μας μαριονέτες στην εξουσία, αλλά με πολύ περισσότερη καταστολή για τους πολίτες. Τότε, Θα είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμόσουμε τις νέες συνθήκες, παντού.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια