Αλαλούμ με το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

«Το ζήτημα της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ έκλεισε με τη συμφωνία του πρωθυπουργού στις 13 Ιουλίου» υποστηρίζει με συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Ο ίδιος προσθέτει ότι το σχέδιο για δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» (στην οποία θα μεταβιβαζόταν το 30% των μονάδων και των πελατών της ΔΕΗ) δεν περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο που ψηφίστηκε στις 13 Αυγούστου στη Βουλή.

«Αλλο ζήτημα τι έχουν στις σκέψεις τους τα διάφορα συμφέροντα» είπε. Πάντως, ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης είχε εμφανιστεί προ ημερών σίγουρος ότι οι δανειστές θα θέσουν ζήτημα «μικρής ΔΕΗ» ως εργαλείο για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Παναγιωτάκης υποστηρίζει: «Για το άνοιγμα της λιανικής αγοράς, το οποίο είναι ζητούμενο, ο δρόμος για όποιον σοβαρό επενδυτή είναι ορθάνοιχτος. Αρκεί να επενδύσει, να δημιουργήσει δίκτυο καταστημάτων, να προσλάβει προσωπικό και να αναλάβει το αναγκαίο ρίσκο προσβλέποντας σε ένα λογικό κέρδος της τάξης του 4%-5%, που είναι σύνηθες για το ηλεκτρικό ρεύμα σε ώριμες αγορές και οικονομίες».

Κατά τον επικεφαλής της ΔΕΗ, «ανταγωνιστές χωρίς τα παραπάνω, που επιδιώκουν το γρήγορο, εύκολο και σίγουρο κέρδος, γνωστοί ως αεριτζήδες, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ενθαρρύνονται από τις ρυθμίσεις της αγοράς. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, εάν η απώλεια του μεριδίου γίνει ισορροπημένα, από όλες τις κατηγορίες των καταναλωτών και όχι μόνο από το πιο κερδοφόρο τμήμα της αγοράς, δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Εφημερίδα Δημοκρατία

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια