Επιχειρούν τη δημιουργία νέων μετώπων για να προκαλέσουν προβλήματα στην ρωσική πολεμική μηχανή

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Οι τελευταίες επιτυχίες των Ρώσων στην Συρία έχουν θορυβήσει την Άγκυρα αλλά και πολλούς «άλλους» , με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει κάποιες κινήσεις δημιουργίας νέων μετώπων που θα προκαλούσαν προβλήματα στην ρωσική πολεμική μηχανή.

Έτσι μετά τις καταγγελίες της Φιλανδίας ότι ρωσικό πολεμικό ελικόπτερο παραβίασε επί έξη δευτερόλεπτα τον φιλανδικό νεώριο χώρο προκαλώντας την επέμβαση των φιλανδικών πολεμικών αεροσκαφών, τώρα έρχεται η Γεωργία, προφανώς υποκινούμενη από την Άγκυρα με την οποία έχει κοινά ενεργειακά συμφέροντα, να προβεί στις ίδιες κατηγορίες.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, από το υπουργείο Άμυνας της Γεωργίας ανακοινώθηκε ότι στρατιωτικό ελικόπτερο της Ρωσίας παραβίασε τον εναέριο χώρο της για μερικά δευτερόλεπτα.

Το ρωσικό ελικόπτερο, σύμφωνα με τους Γεωργιανούς, ενώ πετούσε στην ανεξάρτητη και συνδεόμενη με την Ρωσία περιοχή της Νότιας Οσετίας εισήρθε για λίγα δευτερόλεπτα στον γεωργιανό εναέριο χώρο. Το υπουργείο Άμυνας της Γεωργίας εξέδωσε διαμαρτυρία προς την ρωσική πλευρά.

Εν τω μεταξύ άλλη μια εξέλιξη δείχνει πως κάποιοι επιχειρούν να προκαλέσουν νέα ένταση στον Καύκασο. Οι ειδήσεις που έρχονται από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρουν ότι για πρώτη φορά το Αζερμπαϊτζάν που συνδέεται στενά με την Τουρκία προωθεί άρματα μάχης εναντίον των Αρμενίων στον αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σημειωτέον ότι η Αρμενία έχει συνάψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία και μάλιστα οι Ρώσοι έχουν εγκαταστήσει στο έδαφος της Αρμενίας πυραύλους S-400 που είναι στραμμένοι προς την Τουρκία. Αυτό έχει θορυβήσει έντονα την Άγκυρα γι” αυτό και υποκινεί το Αζερμπαϊτζάν να προκαλέσει στην δεδομένη συγκύρια κάποια ένταση στην περιοχή

Το παιχνίδι «χοντραίνει», αλλά όπως φαίνεται λογαριάζουν χωρίς τον… ξενοδόχο!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια