ΣΥΡΙΖΑ, βράσε όρυζα

Η ανεξέλεγκτη δράση των καστανάδων μπορεί να προκαλεί ανησυχία, αλλά τουλάχιστον η σύλληψη του πρώτου ανέτειλε ξανά το χαμόγελο στα χείλη μας



Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Αν μη τι άλλο, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρωταγωνιστικό κόμμα που τη στηρίζει από κούνια με τα μπούνια, ξέρουν πώς να τηρούνται οι προτεραιότητες. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μια χαίνουσα πληγή της ελληνικής οικονομίας είναι οι πρεσβύτες που πωλούν κάστανα τον χειμώνα (για να μη μιλήσουμε για τους Ντίλιγκερ-καλαμποκάδες και τους Ντον που θησαυρίζουν με το μαλλί της γριάς).
Από κοντά και οι γραίες με τα σκόρδα, τις βρούβες και τα ρόδια που αραδιάζουν στα χαρτόκουτα πέριξ ή εντός των λαϊκών αγορών και των πανηγύρεων. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η πρώτη καλή αρχή για το εθνικό ξεσκαρτάρισμα. Είχαμε ελέγχους, προσαγωγές και επιβολές προστίμων. Τόσο καλά νέα, που τα άκουγαν οι μπουλντόζες του Μπόμπολα και με τα πιστόνια τους έπαιζαν χαρούμενες καντάτες του Μπαχ και δοξαστικές συνθέσεις του Χέντελ για τα Χριστούγεννα. Από κοντά, στην ευγενή άμιλλα της αρετής και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που πάντοτε μας εκπλήσσει με τις πατριωτικές θέσεις της.

Ρεπούση

Ακολουθώντας τα χνάρια του σοφού Φίλη, οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους για την ίαση μιας χρονίζουσας νόσου της δημόσιας εκπαίδευσης: της μάστιγα της πρωινής προσευχής. Σε εισήγησή τους για τη δημόσια εκπαίδευση προτείνουν την κατάργηση της πρωινής προσευχής και «τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία, με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό».

Αν μη τι άλλο, τα θρησκευτικά πρέπει να ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας, τον εποικισμό της από ισλαμιστές, τον Αττίλα του 1974, τη Μικρασιατική Καταστροφή, το λοβιτουριστάν της Μεταπολίτευσης, την εξάπλωση της χρήσης των ναρκωτικών και την τρομοκρατία. Αν εφαρμοστεί η πρόταση των πεφωτισμένων νέων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιον ότι θα ανακοπεί η μετανάστευση των Ελλήνων προς το εξωτερικό και των ξένων προς το εσωτερικό της χώρας. Ασε που δεν θα ξέρουμε πού να βάζουμε τα λεφτά από τις επενδύσεις των διάφορων funds. Κόμμα και νεολαία για μια Ρεπούση νέα!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια