Το παπατζηλίκι τέλειωσε, (ας ενημερώσουμε και τους παπατζήδες)…

Γράφει ο Γιώργος Πετράκης

«Τα σκυλιά ουρλιάζουν, το καραβάνι προχωράει…» Δεν ξέρω αν τα σκυλιά ουρλιάζουν, αν γαβγίζουν, αν γλύφουν κανένα κόκκαλο, γιατί αυτό που μας νοιάζει και προφανώς δεν το λέει η αραβική παροιμία που επικαλέσθηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, είναι αν δαγκώνουν και ποιον…

Το σίγουρο είναι ότι το καραβάνι δεν κουνιέται, τουλάχιστον προς τα εμπρός. Και αν κρίνω από τον διχαστικό εμπρηστικό λόγο που έχει υιοθετήσει ο πρωθυπουργός, μάλλον δεν είναι μόνο η αντιπολίτευση που ουρλιάζει.

Ο κ. Τσίπρας, παρά το ύφος σιγουριάς και παρά τις ενέσεις μετάγγισης αυτοπεποίθησης που προσπάθησε να κάνει στους βουλευτές του με αυτά περί εκλογών το 2019, βρίσκεται σε δεινή θέση.

Και αντί να επιδιώξει ουσιαστική συναίνεση και στήριξη από την αντιπολίτευση, μπας και σώσουμε ό,τι είναι να σωθεί, επεχείρησε φθηνούς τακτικισμούς με έναν και μόνο σκοπό: Να εκθέσει την αντιπολίτευση και με μια τελευταία προσπάθεια να μετακυλήσει σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την ευθύνη, όχι μόνο για τα όσα έκαναν, αλλά και για όλα όσα κάνει και θα κάνει, ο ίδιος.

Και για το ΠΟΤΑΜΙ που δεν το πιάνει η ρετσινιά αυτή, του κολλάρει ένα ωραίο σλόγκαν περί συνεργάτη της διαπλοκής, τον Λεβέντη νομίζει ότι τον παίζει στα δάχτυλα (κούνια που τους κούναγε) και συνεχίζει τις εμφυλιοπολεμικες κραυγές.

Φταίει ο Τύπος, η διαπλοκή, τα σκοτεινά συμφέροντα… Πιστεύοντας ότι όλοι θα ξεχάσουν. Θα πιστέψουν ότι ο ίδιος δεν υπέγραψε τίποτα αλλά ήρθε να μας σώσει από το χείλος του γκρεμού που μας οδήγησαν οι άλλοι.

Όμως δεν είναι μόνο ο κ. Τσίπρας που πορεύεται στραβά. Η αντιπολίτευση και για να είμαι πιο συγκεκριμένος η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διαπράττουν ένα σημαντικό λάθος.

Μιλούν και συμπεριφέρονται λες και πρόεκυψαν από παρθενογένεση, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, αυτοί, δεν ήξεραν, δεν άκουσαν. Κάποιοι εξωγήινοι μας κυβερνούσαν.

Με αυτή την τακτική δεν σώζεται κάνεις. Απλώς πέφτει στην παγίδα του κ. Τσίπρα, ο οποίος πολύ πιο εύκολα μπορεί να μιλήσει για τη δική τους υποκρισία, που τώρα δεν ψηφίζουν όσα πρόεκυψαν και από τις δικές τους «διαπραγματεύσεις», επιτυχημένες και αυτές όσο εκείνη του κ. Τσίπρα…

Με τακτικισμούς και παπατζηλίκια όμως, κανείς δεν έφτασε μακριά. Κερδίζει απλώς, κάθε μέρα, την επιβίωση για την επομένη.

Κι αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ότι βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί πάνω από το κενό, η αντιπολίτευση (το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τουλάχιστον), δεν επιτρέπεται να παίζουν και αυτοί την κολοκυθιά. Ο τόπος είναι μικρός, τα γεγονότα πρόσφατα και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας…

Ούτε οι ψευτοπαλικαρισμοί της Αντιπολίτευσης ωφελούν, ούτε τα θλιβερά παιγνίδια της Μνημονιακής αριστεροδεξιάς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδίδουν.

Το παπατζηλίκι έχει τελειώσει. Και οι μόνοι που κάνουν ότι δεν κατάλαβαν είναι οι παπατζηδες…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια