3ο Athens Rally Sprint - Άγιος Μερκούριος

Του Γιάννη Αθανασίου

Ξυπνάει και πάλι φέτος η πιο τεχνική και δύσκολη ειδική της Αττικής: ο Άγιος Μερκούριος. Η ασφάλτινη διαδρομή από τη Βαρυμπόμπη προς τη Μαλακάσα, μέσα από την Πάρνηθα, τις ταβέρνες, το σπίτι του γιατρού, το κλασσικό γεφυράκι που έγινε διάσημο με τη διαφήμιση του ΟΠΑΠ.

Στενή και τεχνική, όλο στροφές που κλείνουν στην αρχή, γίνεται γρήγορη στη μέση, αλλά εξίσου στενή. Το κατέβασμα είναι απαιτητικό και ιδιαίτερα δύσκολο για τα φρένα και τα ελαστικά των αυτοκινήτων.
Ανακοινώθηκαν και οι συμμετοχές του 3ου Athens Rally Sprint, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 με 56 πληρώματα να τιμούν τον αγώνα που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γιώργου Ραπτόπουλου.
Οι προετοιμασίες για τον αγώνα που διοργανώνεται από το Σωματείο Σωματείο  "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής"  (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και αποτελεί τον 4ο και τελευταίο γύρο του Επάθλου Κεντρικής Ελλάδος, έχουν εντατικοποιηθεί.  Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός, αφού άλλωστε η ειδική διαδρομή του 3ου Athens Rally Sprint, αποτελεί πόλο έλξης για πληρώματα και θεατές. 
Το 3ο Athens Rally Sprint θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου στις 9.40 από την Κεντρική Πλατεία Θρακομακεδόνων και τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς την αγαπημένη ασφάλτινη ειδική διαδρομή Άγιος Μερκούριος, που θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, με κατεύθυνση από τα Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου, όπου θα βρίσκεται η εκκίνηση, προς τη Μαλακάσα, με τον τερματισμό να βρίσκεται 5 χλμ. πριν την διασταύρωση της οδού, με την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Σημειώνεται, πως το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει τη διαδρομή στις 10.00, ενώ ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές στις 8.10 το πρωί του Σαββάτου!
Το Service Park θα στεγαστεί στο parking του Ολυμπιακού Χωριού, ενώ ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στην Κεντρική πλατεία Θρακομακεδόνων στις 16:00, τη στιγμή που η τελετή της Απονομής θα διεξαχθεί στις 18:00 στο Δημοτικό Κατάστημα στην πλατεία Θρακομακεδόνων.
Μία καλή πρόσβαση είναι από το Καπανδρίτι, προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Στα δύο- τρία σημεία που από βγαίνει κανείς στην ειδική μέσα από εκεί υπάρχει και χώρος για παρκάρισμα και αρκετό θέαμα σε απόσταση αναπνοής.

pronews.gr

Προσβάσεις Θεατών και Service Park

1η πρόσβαση
Κατευθυνθείτε στα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση προς την Λαμία. Μετά τα διόδια 600 μέτρα βγαίνετε στην έξοδο προς Κάλαμο. Μετά την έξοδο από την εθνική οδό 200μέτρα στρίβετε αριστερά για Αφίδνες. Μετά από 800 μέτρα στρίβετε δεξιά για Ιπποκράτειο Πολιτεία. Στα 400 μέτρα στη διχάλα ακολουθείτε τον δρόμο αριστερά επάνω για Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μετά από 1800 μέτρα στρίβετε αριστερά επάνω και ακολουθείτε ευθεία πορεία για περίπου 1 χλμ. Στην διασταύρωση συνεχίζετε ευθεία και 300 μέτρα μετά, στρίβετε δεξιά προς Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Στα 1100 μέτρα μετά στην πινακίδα STOP στρίβουμε αριστερά και συνεχίζετε για 800 μέτρα. Στην διασταύρωση που συναντάτε, στρίβετε δεξιά για Άγιο Μερκούριο. Ακολουθείτε αυτή την κατεύθυνση για 1200 μέτρα και βρίσκεστε στο 8,200 χλμ της ειδικής διαδρομής.
Προσοχή, παρκάρετε τα αυτοκίνητα στην μία πλευρά του δρόμου γιατί είναι δρόμος διαφυγής του ασθενοφόρου.

2η πρόσβαση
Κατευθυνθείτε στα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση προς την Λαμία. Μετά τα διόδια 600 μέτρα βγαίνετε στην έξοδο προς Κάλαμο. Μετά την έξοδο από την εθνική οδό 200μέτρα στρίβετε αριστερά για Αφίδνες. Μετά από 800 μέτρα στρίβετε δεξιά για Ιπποκράτειο Πολιτεία. Στα 400 μέτρα στη διχάλα ακολουθείτε τον δρόμο αριστερά επάνω για Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μετά από 1800 μέτρα στρίβετε αριστερά επάνω και ακολουθείτε ευθεία πορεία για περίπου 1 χλμ. Στην διασταύρωση συνεχίζετε ευθεία και 300 μέτρα μετά, στρίβετε δεξιά προς Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Στα 1100 μέτρα μετά στην πινακίδα STOP στρίβουμε αριστερά και συνεχίζετε για 800 μέτρα. Στην διασταύρωση που συναντάτε στρίβετε αριστερά προς Κατσιμίδι-Βαρυμπόμπη. Ακολουθείτε το δρόμο για 1000 μέτρα και στη διασταύρωση (προσοχή δεν έχει πινακίδα), στρίβετε δεξιά επάνω και μετά από 600 μέτρα φθάνετε στο 9,810 χλμ της ειδικής διαδρομής.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Ο τεχνικός έλεγχος του 3ου Athens Rally Sprint θα διενεργηθεί στο Ι.ΚΤΕΟ auteco στην Λ. Αθηνών 107 στην Αθήνα την Τετάρτη 9/12 και από ώρα 16:00 έως 20:00.

SERVICE PARK
Πως θα οδηγηθείτε στο χώρο του service park;
Από την έξοδο της Εθνική οδού Αθηνών – Λαμίας με την ένδειξη Θρακομακεδόνες Ολυμπιακό χωριό ακολουθείτε τις πινακίδες για Ολυμπιακό χωριό. Μετά από 4 χλμ περίπου στην πινακίδα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΕΞΟΔΟΣ Γ΄, όπου και το κτήριο του Ι.Γ.Μ.Ε. στρίβετε δεξιά.

Σας ενημερώνουμε ότι στον χώρο αυτό θα πραγματοποιηθεί η ανασυγκρότηση και ο ανεφοδιασμός των αυτοκινήτων.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια