Αναπτυξιακός Καζαμίας 2016

Η παράδοση επιβάλλει την παράθεση έγκυρων και διακριβωμένων προφητειών που μόλις παρελήφθησαν από το μαντείο των αδελφών ψυχών


Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος

Ιανουάριος: Χαρές, πανηγύρια, τηλεοράσεις και συναίνεση. Το Ασφαλιστικό έρχεται με βήμα ταχύ και οι απόμαχοι τρέχουν να το προϋπαντήσουν στην εξοχή. Το κακό είναι ότι δεν τους πολυαρέσει.

Το καλό είναι ότι ξετρελάθηκαν μαζί του ο Σόιμπλε, ο Ντάισελμπλουμ και 29 κατασκευαστές χαρτονομισμάτων ευρώ που συλλέγουν κηδειόχαρτα Ελλήνων και ευφραίνονται.

Φεβρουάριος: Ο μήνας του σχεδόν ανεξήγητου. Δίχως να γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης, στα κεντρικά γραφεία και σε όλες τις τοπικές, νομαρχιακές και άλλες οργανώσεις του Ποταμιού θα αναρτηθεί δίπλα στο κάδρο του αρχηγού Σταύρου Θεοδωράκη η φωτογραφία του Διονύση Παπαγιαννόπουλου στην ταινία «Ενα ασύλληπτο κορόιδο», όπου ενσάρκωνε τον (φίλο και συνεργάτη των Γερμανών) χερ Χαρούπογλου.

Μάρτιος: «Φοβού τας ειδούς του Μαρτίου» θα πουν στον Αλέξη Τσίπρα, εκείνος δεν θα καταλάβει γρυ. Νομίζει πως άκουσε «τας οδούς». Ανοίγοντας ένα λεξικό που δανείστηκε ο Παππάς από την «Αυγή», ο πρωθυπουργός διαπιστώνει ότι η λέξη οδός σημαίνει δρόμος. Δίνει εντολή να μετακινείται μόνο με ελικόπτερο για να αποφύγει τις κακοτοπιές.

Ρούβλια

Απρίλιος: Η Ραχήλ Μακρή και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με στολές παραλλαγής, φούμο και μαχαίρια επιβίωσης στα δόντια προβάρουν στο Ζάππειο την επανακατάληψη της ΕΡΤ από τις δυνάμεις της συριζαϊκής δεξιάς. Ο Λαφαζάνης έχει μεταμφιεστεί σε κουλουρτζή και συντονίζει τη γενική δοκιμή. Για ξεκάρφωμα πουλάει και κάνα κουλούρι στους περαστικούς.

Μάιος: Τα σχέδια για επανακατάληψη της ΕΡΤ ματαιώνονται. Ο Λαφαζάνης σαρώνει στη λιανική κουλουριών. Το καροτσάκι έγινε πάγκος κι έβαλε και μηχάνημα με μαλλί γριάς και φιστικάκι αράπικο και μελωμένα μύγδαλα και φουντούκια και δεν προλαβαίνει να μαζεύει ρούβλια. Ναι, καλά το καταλάβατε. Αλλάξαμε νόμισμα και ξέχασα να σας το πω!

Ιούνιος. Πάλι εκλογές. Τα γκάλοπ δείχνουν ότι τελικά η χρονιά μπορεί να είναι του πιθήκου αλλά αναμένεται να πέσει το γέλιο της αρκούδας. Τώρα αν αυτή θα είναι ερυθρή, μαύρη ή γκρι επαφίεται στους ψηφοφόρους, οι οποίοι ουδέποτε απογοητεύουν τους χρησμοδότες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια