Με Windows 10 το Intel Compute Stick


To Compute Stick της Intel είναι πλέον εξοπλισμένο με λειτουργικό σύστημα Windows 10, μετατρέποντας κάθε οθόνη σε πλήρη υπολογιστή.
Το Intel Compute Stick έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Μάιο, αλλά τώρα είναι πλέον εφοδιασμένο με λειτουργικό σύστημα Windows 10, αντί για Windows 8.1.

H τιμή του θα κυμαίνεται στις ΗΠΑ μεταξύ 140 και 150 δολάρια, ενώ το HDMI dongle μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε τηλεόραση. Στα άλλα στοιχεία του, συναντούμε μνήμη RAM 2 GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 32 GB. Ο επεξεργαστής του είναι ένας τετραπύρηνος Intel Atom Z3735F Bay Trail.

Σύντομα, η Intel αναμένεται να παρουσιάσει και ισχυρότερες εκδοχές του Compute Stick της και πάλι με λειτουργικό σύστημα Windows 10, ενώ διαθέτει ήδη στην αμερικανική αγορά, ένα Compute stick με λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux 14.04, μνήμη RAM στο 1 GB, 8 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και τιμή 85 δολαρίων.

Σε κάθε περίπτωση είναι ενδιαφέρον να μπορεί να έχει κανείς στην κατοχή του, ή μάλλον στην τσέπη του, έναν ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο να μπορεί να συνδέσει με άνεση με όποιο περιφερειακό επιθυμεί και με όποια οθόνη θέλει για να συνεχίζει τη δουλειά του όπου και αν βρίσκεται. Τα Compute Sticks είναι μια νέα γενιά συσκευών που είναι δεδομένο ότι θα μας απασχολήσουν έντονα στο άμεσο μέλλον.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια