Διαστημικές μεταφορές με το Skylon

Το Skylon είναι ένα πειραματικό διαστημικό σκάφος από τη Βρετανία που υπόσχεται να αλλάξει τις διαστημικές μεταφορές


Η διαφορά του Skylon σε σχέση με το κλασικό διαστημικό λεωφορείο είναι ότι απογειώνεται όπως ένα κανονικό αεροσκάφος και μετά πυροδοτεί τους πυραυλοκινητήρες του, προκειμένου να φύγει από τον πλανήτη.
 
Είναι ένα project που φέρνει στο νου όλες τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχουμε παρακολουθήσει κατά καιρούς. Ο κινητήρας του είναι ένας συνδυασμός ενός Jet και ενός πυραυλοκινητήρα που μπορεί να λειτουργεί σε δύο διαμορφώσεις.

Η BAE Systems μαζί με την βρετανική κυβέρνηση συνεργάζονται στο σχέδιο αυτό και έχουν ήδη προικίσει το Skylon με 120 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να προχωρήσει κανονικά η ανάπτυξή του. Η εταιρεία που εξελίσσει το Skylon είναι η Reaction Engines, ενώ ο μοναδικός του κινητήρας ονομάζεται SABRE. Ο κινητήρας αυτός χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό αέρα ως μέσο οξείδωσης σε ταχύτητες μέχρι τα 5.5 Μαχ και σε ύψος μέχρι και 25 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης.

Εκτιμάται ότι το 2020 θα ξεκινήσουν οι δοκιμές στο έδαφος, ενώ το 2025 αναμένεται να ξεκινήσουν και οι δοκιμαστικές πτήσεις του Skylon. To κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων με το Skylon θα είναι περίπου 100.000 δολάρια ο τόνος, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί 200 περίπου φορές με δυνατότητα μεταφοράς συνολικά 15 τόνων εμπορεύματος σε τροχιά.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια