Πότε επιτέλους θα κάνει ξαστεριά; Πότε;

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης
Eίχα μείνει με την απορία: Μα καλά, υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα, τους νεοδημοκράτες πήραν στο κυνήγι; Λίγο περίεργο δεν είναι; Ο θυμόσοφος γέρων, με μακρά πορεία στον δημόσιο βίο της πατρίδας μας και εμπειρία στα πολιτικά πράγματα, με κοίταξε χαμογελώντας.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αγαπητέ! Και ομολογώ ότι δεν περίμενα από σένα που ισχυρίζεσαι ότι τη μελετάς να έχεις τέτοιου είδους απορίες» σχολίασε και ξεκίνησε: «Δεν μου λες; Μήπως θυμάσαι από πότε είχε να βγει ο κόσμος στις πλατείες να διαδηλώσει για εθνικό θέμα όπως αυτό της Γενοκτονίας των Ποντίων; Μην κουράζεσαι, θα σου πω! Από το 1990 είχε να βγει, από το Μακεδονικό. Παρατήρησες ότι αξιοποιήθηκε από την κυρίαρχη αριστερή διανόηση ο ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου; Επαναλάμβαναν συνεχώς τις λέξεις "Ακροδεξιά", "πατριδοκαπηλεία", "εθνικοφροσύνη". Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί! Προκειμένου να ενοχοποιηθεί η συμμετοχή πολιτών σε μελλοντικά εθνικά συλλαλητήρια. Σε λίγο καιρό που θα επιχειρηθεί να κλείσει Μακεδονικό - Κυπριακό, θα δεις τι θα γίνει».
Παρατήρησα με θράσος στον συνομιλητή ότι βρίσκω λίγο προχωρημένη τη σκέψη του, με κατηύθυνε να σκεφτώ το ενδεχόμενο μήπως τα επεισόδια εις βάρος του βουλευτή της Ν.Δ. αλλά και άλλων την ίδια μέρα (Πάγκαλος...) δεν ήταν τόσο αυθόρμητα. «Μήπως περιγράφετε θεωρίες συνωμοσίας;». Κοκκίνισε, θύμωσε.
«Συνωμοσίας; Ελα να απαντήσεις στα ερωτήματα που θα σου θέσω και μετά να μιλήσεις για συνωμοσία. Πρώτο ερώτημα: Ποιον βουλευτή της Ν.Δ. από τους 20 που κατέβηκαν στο συλλαλητήριο στόχευσε ο νεαρός τον οποίο ακόμη να συλλάβει η Αστυνομία; Τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος. Εξωτερικών, άκουσες; Δεύτερον, ποιος ωφελήθηκε και ποιος υπέστη ζημιά με την επαναφορά της έντασης; Πρώτος ωφελημένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξεπλύθηκε σε ένα εικοσιτετράωρο για την απρέπεια Φίλη. Πρώτος ζημιωμένος, η Ν.Δ. Την ώρα που άνοιγε βηματισμό να πιέσει την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα, ξαφνικά κάποιοι δείχνουν ειδική προτίμηση να φωνάξουν στους βουλευτές της το σύνθημα "αλήτες, προδότες, πολιτικοί". Δεύτερος ζημιωμένος, η Χρυσή Αυγή.
Τη στιγμή που είναι ανοιχτό δικαστικά το θέμα της "εγκληματικής οργάνωσης", έρχεται κάποιος και ρίχνει γροθιά σε βουλευτή! Τι σου λέει αυτό; Γιατί ο Μιχαλολιάκος δεν μιλά;». Πολύ μυθιστόρημα άκουγα, πολλή φαντασία, δεν ήθελα όμως να προσβάλω την «παλαιά αλεπού». «Μα αυτός που χτύπησε τον Κουμουτσάκο ήταν Χρυσαυγίτης, τι μου λέτε;» δεν άντεξα. Με κοίταξε σχεδόν με περιφρόνηση και μου ζήτησε να κοιτάξω το ημερολόγιο. «Σήμερα διεξάγεται ο μαραθώνιος προς τιμήν του Γρηγόρη Λαμπράκη, θυμήσου ποιοι του επιτέθηκαν...» είπε. Δεν θέλησα να επεκταθώ σε κρατικές και παρακρατικές αναμνήσεις, επέλεξα να μη χάσω τον στόχο, ποιος ζημιώνεται και ποιος ωφελείται.
«Κοίτα, έμπειρος είσαι, δεν θα στα πω και όλα. Αλλά είναι προφανές από την αλληλουχία των γεγονότων: Κάποιοι αχρείοι ξέθαψαν μια ιστορία και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να παρουσιάσουν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή συνεργάτη των ναζί, κάποιοι χτύπησαν τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, κάποιοι αφελείς "αντισυστημικοί" χρησιμοποιούνται για να διασπαστεί η παράταξη, όλα κατατείνουν στο εξής: Στην απαξίωση της πατριωτικής Κεντροδεξιάς, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει τη στιγμή που θα κλείνουν Μακεδονικό - Κυπριακό - Προσφυγικό». Ομολογώ, δεν πείστηκα. Δεν θα χρειαστεί να περιμένω πολύ, όμως. Ή σε λίγο καιρό θα σιγοψιθυρίζω στον συνομιλητή «δεν φταις εσύ, η φαντασία σου τα φταίει» ή εκείνος θα ρωτά «πότε θα κάνει ξαστεριά, πότε θα φλεβαρίσει» κ.τ.λ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια