H Google επιταχύνει την προβολή ιστοσελίδων στις mobile συσκευές

Το Google Accelerated Mobile Pages είναι ένα νέο πρότυπο HTML,  το οποίο επιδιώκει να κάνει τις ιστοσελίδες να φορτώνουν πιο γρήγορα στις mobile συσκευές.


Η Google, με το Accelerated Mobile Pages Project θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Apple και του Facebook, που έχουν αναπτύξει τρόπους να εμφανίζονται πιο γρήγορα οι σελίδες στην οθόνη της mobile συσκευής.

Οι διαφημίσεις και άλλες παρόμοιες πηγές καθυστέρησης φόρτωσης δεν θα εξαφανίζονται, αλλά θα παρουσιάζονται επιλεκτικά, με σκοπό να παραμένει γρήγορο το rendering της σελίδας.

Το Accelerated Mobile Pages είναι γνωστό και ως Google AMP Project, ενώ εκτιμάται ότι ανταγωνίζεται το Apple News και το Facebook Instant Articles, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή πρόκειται για ένα ανοιχτό φορμά που βασίζεται στην HTML θα μπορεί να υποστηρίζεται από όλους τους browsers. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Google έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με ηχηρά ονόματα παροχής περιεχομένου στο Web για την υποστήριξη του εν λόγω προτύπου.

Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι η κατανάλωση περιεχομένου θα γίνεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα στον Παγκόσμιο Ιστό από την οθόνη μίας κινητής συσκευής. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Google δηλώνει ότι το AMP Project δεν αποσκοπεί στο δικό της κέρδος μέσα από την προβολή διαφημίσεων.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια