Κλειστό ολιγαρχικό Club η Νέα Δημοκρατία

Για να βάλει κάποιο μέλος της ΝΔ υποψηφιότητα για αρχηγός του κόμματος της ΝΔ, θα πρέπει να συλλέξει 50 υπογραφές από τα 438 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής (παλιά ΚΕ). Τα οποία μέλη, ως γνωστόν, είναι κατά μεγάλο μέρος επιλογή εκείνου που ήταν αρχηγός κατά την εκλογή τους.

Ταυτόχρονα, μεγάλο κουμάντο κάνουν και όλες οι πολιτικές οικογένειες της ΝΔ που έχουν τα αντίστοιχα μερίδια τους μέσα στην ΚΕ.

Επιπλέον, αυτός που θα εκλεγεί θα πρέπει να είναι ένας από τους 75 βουλευτές της ΝΔ, καθόσον το σύστημα των πολιτικών οικογενειών δεν ανέχεται κάποιον έξω από το κλειστό πολιτικό σύστημα. Μας λένε ότι, δεν μπορεί κάποιος εκτός βουλής να σηκώσει το «βαρύ» κοινοβουλευτικό έργο. Λες και μέσα στη Βουλή μπορεί να γίνει κάτι άλλο από αυτό που διατάζουν οι δανειστές… Μόνο κορώνες, ευφυολογήματα και ατάκες εκστομίζονται, σε ένα καθαρό πολιτικό θέατρο.

Επομένως, ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι ένας βουλευτής από τις πολιτικές οικογένειες ή αντιπρόσωπός τους.

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε κυρίως μια εσωκομματική μάχη μεταξύ δύο μεγάλων πολιτικών οικογενειών μέσα στη ΝΔ. Μεταξύ Μητσοτακικών και Καραμανλικών.

Η πρώτη οικογένεια εκπροσωπείται από τον κ. Κ. Μητσοτάκη, η δε δεύτερη εκπροσωπείται με αντιπρόσωπο από τον μεταβατικό και πολιτικά αναλώσιμο κ. Ε. Μεϊμαράκη. Η μάχη θα γίνει μεταξύ αυτών των δύο, με πρόβλεψη ότι θα εκλεγεί ο κ. Μεϊμαράκης, αν και εφόσον τα μέλη της ΝΔ υπακούσουν στην επιθυμία των κύκλων του κ. Καραμανλή. Σημειωτέον ότι ο κ. Μεϊμαράκης συρρίκνωσε την εκλογική δύναμη της ΝΔ σε μόλις 7 μήνες κατά 200.000 ψηφοφόρους…
Ποιον άραγε ενδιαφέρει αυτή η κατάσταση;


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια