Στριφτή τυρόπιτα στο τηγάνι

Υλικά για 3-4 πίτες


  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml νερό (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι ξίδι
  • Νισεστέ

Για τη γέμιση:

  • 500 γραμμάρια φέτα σκληρή
  • Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 


Βάζετε το αλεύρι σε μια μικρή λεκάνη και δημιουργείτε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνετε λίγο λάδι και αλάτι.
Αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά νερό μέχρι να φτιαχτεί μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά, αλλά ούτε και πολύ σκληρή.
Δουλεύετε λίγο την ζύμη στον πάγκο για να πάρει μια μαλακιά υφή.
Κόβετε τη ζύμη σε τρία – τέσσερα  μπαλάκια και την αφήνετε για 25-30 λεπτά να ξεκουραστεί.  
Ρίχνετε στο τραπέζι σας η στο πάγκο της κουζίνα σας μια κουταλιά νισεστέ, και τοποθετείτε το ένα μπαλάκι ζύμης και λίγο νισεστέ από πάνω.
Με τον λεπτό πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό.
Ρίχνετε περιμετρικά λάδι και παίρνετε ένα κομμάτι φέτας και το τρίβετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Αρχίζετε να τυλίγετε τις δύο αντίθετες μεριές του φύλλου προς το κέντρο (όχι σφιχτά). Τέλος το γυρίζετε σα σαρίκι.
Ψήνετε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά
ή
Βάζετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει αρκετά.
Ρίχνετε μέσα την πρώτη πίτα που φτιάξατε και μόλις ψηθεί από την μια μεριά τη γυρίζετε και από την άλλη. Αντίστοιχα φτιάχνετε και τηγανίζετε τις υπόλοιπες πίτες.
Τις βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το περιττό τους λάδι και τις τρώτε όσο είναι ζεστές.

Χρήσιμα Tips


Για αυτές τις πίτες καλό είναι το λάδι που θα ρίξετε στο τηγάνι να είναι άφθονο, έτσι ώστε όταν ρίξετε την πίτα να φουσκώσει σαν λουκουμάς.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια