Υλικά
- 1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
- 1-1/2 φλ. ζάχαρη
- 6 αβγά
- 2 βανίλιες
- 1 φλ. γάλα
- 1 φακελάκι μπέικινκ πάουντερ
- 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. τρούφα
- Για το σιρόπι
- 5 φλ. νερό
- 5 φλ. ζάχαρη
- Για την κρέμα σοκολάτας
- 4 γεμάτες κ.σ. κακάο
- 10 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. νερό
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μίγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρέξ η μακρόστενο ταψί.
Αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4'-5' και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Για την κρέμα σοκολάτας
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, άχνη και βανίλια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και την μαργαρίνη. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αφού σιροπιάσουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Περιχύνουμε με την κρέμα. Αφήνουμε να παγώσει και σερβιρουμε σαν πάστα.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια