Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς φτιάχνει... ομαδάρα με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί... ηδονική πρεμιέρα παίρνοντας για πλάκα το «διπλό» στο ΣΕΦ (64-70) και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός απλά ήθελε κάποια λεπτά στο πρώτο ημίχρονο για να πάρει... μπροστά. Και από τη στιγμή που ξεκίνησε, όλα ήταν ιδανικά. Οι «πράσινοι» παρά τα προβλήματα, παρά τις απουσίες αλλά και την αδιανόητη αστοχία του από τις βολές έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Τράβηξε τις... κουρτίνες στο ΣΕΦ, πήρε το διπλό με 70-64 και πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι ξεκάθαρο πως Ο «Σάλε»... χτίζει ομάδαρα και αυτός μπήκε για τα... καλά στο μυαλό όλων των Πειραιωτών.
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ πιο συγκεντρωμένος και ήρεμος από τον Παναθηναϊκό με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να έχουν πιο «καθαρό» μυαλό και να παίρνουν πιο σωστές αποφάσεις. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι γηπεδούχοι να προηγηθούν στο 2΄με 8-2. Ήταν ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός έπρεπε να «σφίξει» την άμυνά του και το.. έκανε. Για το επόμενο πεντάλεπτο οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν εξαιρετικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα και την ίδια ώρα στην επίθεση οι επιλογές ήταν καλύτερες. Έτσι, οι «πράσινοι» με καλάθι του Γιάνκοβιτς από το χαμηλό ποστ, πέρασαν μπροστά με 8-9, με το δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 14-12. Δύο λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 18-14 αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε και πάλι τον τρόπο να επιστρέψει. Με επιμέρους σκορ 0-7, οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά στο σκορ με 18-21, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο ισόπαλες με 26-26.

Ο Παναθηναϊκός του έδινε... ζωή

Ο Παναθηναϊκός μπήκε... δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Φελντέιν να παίζει εξιαρετικά το πικ εντ ρολ στην κορυφή με τον Κούζμιτς και τον Σέρβο σέντερ να καρφώνει... αρχοντικά με το αριστερό του χέρι. Ο Λοτζέσκι απάντησε άμεσα με σουτ τριών πόντων και ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης με 29-28. Η πρωτοπορία στο σκορ άλλαζε συνεχώς, με τον Παναθηναϊκό όμως να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Στο 25’ ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 33-36 με τον Γιανγκ να υποπίπτει στο τρίτο του φάουλ (όσα είχε και ο Μιλουτίνοφ). Με το σκορ στο 35-40 η μπάλα έπαιξε άσημο παιχνίδι στον Σάσα Πάβλοβιτς, αφού μπήκε και... βγήκε από τα 6.75 μέτρα και αντί να γίνει το 35-43, έγινε το 38-40 από τα χέρια του Αθηναίου. Ο Παναθηναϊκός όμως συνέχιζε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 28’ ο Διαμαντίδης έκανε το 39-44. Στα τελευταία δύο λεπτά ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» τις λάθος επιλογές του με τον Ολυμπιακό να «κλείνει» την περίοδο με τρίποντο του Αγραβάνη στην εκπνοή και το σκορ 44-44.

Τους διέλυσαν οι «πράσινοι» το πάλευαν οι... γκρι

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε με... μάτι που γυάλιζε. Οι «πράσινοι»... έπνιξαν τους «ερυθρόλευκους» με την εντυπωσιακή τους άμυνα, με τον Καλάθη να κάνει εκπληκτική δουλειά πάνω στον Σπανούλη (αλλά και τους «πράσινους» να έχουν εκπληκτικές περιστροφές). Την ίδια ώρα στην επίθεση οι «πράσινοι» ήταν... μαγικοί. Ο Γιάνκοβιτς έκανε... σμπαράλια την άμυνα του Ολυμπιακού και «οδήγησε» τους φιλοξενούμενους στο 44-52 με προσωπικούς του πόντους, ενώ στη συνέχεια πήρε την μπαγκέτα ο Πάβλοβιτς. Ο Σέρβος σέντερ με 5 προσωπικούς του πόντους έφτασε το σερί της ομάδας του στο 0-15 και έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 44-59. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός είχε μείνει στο μηδέν από το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Ο πρώτος του πόντος ήρθε σχεδόν εφτά λεπτά μετά με βολή του Γιώργου Πρίντεζη.
Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να μειώσουν τη διαφορά και οι «πράσινοι» τους... βοηθούσαν με τις συνεχόμενες χαμένες βολές, με τον Γιανγκ να μειώνει στους 10 πόντους, 51-61 και τον Τζόρτζεβιτς να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ για να.. επαναφέρει τους παίκτες του και να κόψει το ρυθμό του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είχε κανένα λόγο να φοβάται, αφού η ομάδα ήταν στα χέρια του... Καλάθη. Ο διεθνής play maker έδινε σιγουριά και ασφάλεια στους συμπαίκτες του κάνοντας το 53-63, 90 δεύτερα πριν το τέλος. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία 60 δευτερόλεπτα άρχισαν τα φάουλ και... πόνταραν στην «πράσινη» αστοχία, με τον Καλάθη να κάνει το 56-64, 47 δεύτερα πριν το τέλος, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχανε με τίποτα.
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 2, Στρόμπερι 4, Τσαιρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 19(1), Αγραβάνης 6(1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 14(1), Αθηναίου 3(1)
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 12(1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 14(2), Διαμαντίδης 16(1), Γκιστ 4, Καλάθης 7, Παπαγιάννης, Λούντζης, Κούζμιτς 3


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια