Ψάχνουν για 21 «ζωντανές» βόμβες στην Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Ενώ περίπου δεκαέξι χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες τους, (η Ελλάδα λόγω… «στενών» συμμαχικών σχέσεων εξαιρείται), να αποφύγουν αυτή την περίοδο να επισκεφτούν την Τουρκία,
στην ίδια την Τουρκία το κλίμα εξακολουθεί να είναι πολύ τεταμένο και συχνά ανακοινώνονται λήψη εκτάκτων μέτρων για ύποπτα αντικείμενα που εκλαμβάνοται σαν απόπειρα νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σαν αποκορύφωση αυτού του κλίματος πανικού, είναι και η είδηση από τον τουρκικό τύπο ότι οι δυνάμεις ασφαλείας και η ίδια η ΜΙΤ αναζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους, 21 ζωντανές βόμβες που έχουν έρθει στην Τουρκία για την πραγματοποίηση επιθέσεων αυτοκτονίας. Μέχρι και φωτογραφίες των επίδοξων τρομοκρατών έχουν δημοσιευτεί στον τύπο. Εκτός από τις 21 αυτές ζωντανές βόμβες, ερευνάται και η εμφάνιση έξη γυναικών φανατικών ισλαμιστριών, που είναι έτοιμες να επιχειρήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας .

Η κατάσταση αυτή έχει ουσιαστικά ματαιώσει όλη την προεκλογική κίνηση και πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις αναβάλλονται για τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αναβάλλει τις δημόσιες εμφανίσεις του. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι πως έγινε γνωστό ότι το προεδρικά μέγαρο, δηλαδή το μεγάλο σύγχρονο «σαράι» του Ερντογάν, θα μείνει κλειστό για τους επισκέπτες για αόριστο χρονικό διάστημα. Εξαίρεση φυσικά θα γίνει την προσεχή Κυριακή με την επίσκεψη της κ Μέρκελ.

Παρά του ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για το μακελειό στην Άγκυρα το αποδίδουν στην ισλαμική οργάνωση İSİS, μεγάλη μερίδα του τουρκικού τύπου αποδίδει ευθύνες σαν αυτουργό της τρομοκρατικής επίθεσης στον ίδιο τον Ερντογάν, τον οποίο κατηγορεί για την μεγάλη στήριξη που παρέσχε εδώ και χρόνια στους Τζιχαντιστές, με σκοπό να πλήξει τους Κούρδους στην Συρία και στην ίδια την Τουρκία.

Όλα εδώ πληρώνονται!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια