To μενού του ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει ο Βασίλης Γκουρογιάννης 
Δικηγόρος - συγγραφέας
Έγιναν λοιπόν και οι εκλογές! Η αποτίμησή τους είναι απλούστατη υπόθεση. Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και πράττει σωστά όπως έχουμε γαλουχηθεί να πιστεύουμε. Ιδίως το προνόμιο της άσφαλτης κρίσης το έχει κληρονομικό από τους ένδοξους προγόνους
και επειδή εκδηλώνει πολύ τακτικά τη βούλησή του στην κάλπη έχει καταφέρει με την ευθυκρισία του να γίνει ο τελευταίος των τελευταίων της Ευρώπης. Ας μην επεκτείνουμε το πεδίο του ανταγωνισμού με άλλες χώρες έξω από την Ευρώπη, κατά Αφρική μεριά, κατά Ασία μεριά, γιατί θα πέσουμε σε πολύ βαθύ πηγάδι.
Παρά ταύτα, κάτι κατάφεραν οι εκλογές. Αφαίρεσαν το φωτοστέφανο από διάφορους ρητορικούς και? γραφικούς σωτήρες. Το πρόβλημα της δημοκρατίας είναι η εκκαθάριση του πολιτικού χώρου από δημαγωγούς και με αυτήν την άποψη καλώς έπεσαν στον καιάδα οι σωτήρες της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίοι ήταν επικίνδυνοι επειδή πίστευαν και πιστεύουν αυτά που λένε. Τέρμα λοιπόν οι εκλογές, τέρμα το παραμύθι απ΄ όπου κι αν προέρχεται, όλοι οι κυβερνώντες θα εφαρμόσουν το ίδιο πρόγραμμα και θα μας μείνουν στα αυτιά οι γλυκές υποσχέσεις ότι κάποιοι θα μας «χειρουργούσαν» χωρίς πόνο φροντίζοντας να μας χορηγήσουν την καταλληλότερη αναισθησία.
Τώρα λοιπόν ας καθίσουμε να δούμε τι θα φάμε, αναγκαστικά κάτι φθηνό και θρεπτικό. Αν ανοίξουμε τον εθνικό τσελεμεντέ, θα βρούμε συνταγές που έδωσαν κατά καιρούς οι ηγέτες της χώρας στις δύσκολες περιστάσεις που έπληξαν την Ελλάδα. Ας αρχίσουμε από τον Καποδίστρια που συνέστησε και προώθησε την πατάτα ως φτηνό και θρεπτικό φαγητό και προπάντων ευκολοκαλλιέργητο. Ερχόμαστε στον Μεταξά που συνιστούσε την καλλιέργεια του σιταριού ακόμα και μέσα στις γλάστρες.
Εν συνεχεία στα χρόνια της κατοχής αναδείχθηκε η θρεπτική δύναμη του χαρουπιού, στα μετακατοχικά χρόνια προπαγανδίστηκε η θρεπτική δύναμη του αμερικάνικου καλαμποκιού ιδίως του κίτρινου που ήταν κατάλληλο και για ζωοτροφή και τώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνιστώνται τα γεμιστά ως εθνικό φαγητό για τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Υπάρχουν και άλλοι λαοί που πέρασαν δύσκολα και ξεγέλασαν την πείνα τους τραγουδώντας ηρωικά τραγούδια και ύμνους για τους θεόσταλτους σωτήρες που τους κυβερνούσαν.
Ας κοιτάξουμε στη γειτονική μας Αλβανία να πάρουμε τεχνογνωσία από την εποχή του Χότζα για το πώς πρέπει να τρώμε φτηνά, νόστιμα και θρεπτικά και συγχρόνως να έχουμε ηθικό ακμαιότατο, εθνικό φρόνημα και αριστερή επαναστατικότητα. Αυτή τη συνταγή τη γνωρίζει διαχρονικά ο υπαρκτός σοσιαλισμός και η Αριστερά όπου γης. Ας τελειώσουμε αυτό ο σημείωμα με μια ευχή: Καλή σας όρεξη όσοι μαγειρέψετε γεμιστά!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια