H Google Health ενημερώνει για 900 ασθένειες

To Google Health επεκτείνει και εμπλουτίζει τις πηγές πληροφόρησης που προσφέρει, προσπαθώντας να βοηθήσει στην καταπολέμηση 900 περίπου ασθενειών. 
Ο σκοπός της Google είναι να βοηθήσει κάθε ενδιαφερόμενο να βρει πληροφορίες για την ασθένεια που τον ενδιαφέρει, όπως είναι, για παράδειγμα τα συμπτώματα, ή η καλύτερη προετοιμασία για κάποιο συμβάν.

Άσχετα με το εάν κάποιος κάνει αναζήτηση από μία mobile ή desktop συσκευή, θα μπορεί να βλέπει μία καρτέλα με γρήγορα αποτελέσματα και συνοπτική πληροφόρηση για την ασθένεια που τον ενδιαφέρει.
Το πάνελ που θα προκύπτει από την αναζήτηση για μία ασθένεια, θα μπορεί να αποθηκεύεται ως PDF, προκειμένου να μπορέσει κανείς να το εκτυπώσει, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει το ιατρικό έργο, ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχει κάποιο έκτακτο γεγονός, όπως είναι μια επιδημία. Αυτή τη στιγμή, το χαρακτηριστικό της πληροφόρησης μέσω Google Health είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ, αλλά αργότερα αναμένεται να διατεθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.
Η πληροφόρηση αυτή της Google Health δεν έχει, φυσικά σκοπό της να υποκαταστήσει την επίσκεψη σε έναν γιατρό και έχει προκύψει από την αναβάθμιση του Google Knowledge Graph, η οποία θα έχει πλέον στοιχεία για 900 περίπου ασθένειες. Είναι, πάντως, κοινό μυστικό ότι πολλές από τις αναζητήσεις της Google αφορούν σε ζητήματα υγείας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια