Formula 1: Νικητής και στη Σουζούκα ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον κατάκτησε και την πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία, αφού ο Νίκο Ρόσμπεργκ αχρήστευσε την pole position που είχε κατακτήσει χθες και κάνοντας κάκιστη εκκίνηση επέτρεψε στον ομόσταβλό του στη Mercedes να πανηγυρίσει την όγδοη νίκη του για φέτος, σε σύνολο 14 Grand Prix.

Με τη νέα επιτυχία του, εκτός του ότι πλησίασε ακόμη περισσότερο τον τίτλο, ο Χάμιλτον συμπλήρωσε 41 νίκες στην καριέρα του και ισοφάρισε το ρεκόρ του Άιρτον Σένα, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση όλων των εποχών σε αριθμό νικών.
Ο Ρόσμπεργκ ήταν τελικά δεύτερος, ενώ οι Ferrari των Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση, αντίστοιχα, δίνοντας σημαντικούς βαθμούς στη Σκουντερία.
Στην πέμπτη θέση ήταν ο Βάλτερι Μπότας (Williams), έκτος ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India), ενώ τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Ρομέν Γκοζάν, Πάστορ Μαλδονάδο με τις Lotus τους και οι Μαξ Φερστάπεν, Κάρλος Σάινθ τζούνιορ με τις δύο Renault.
Στη βαθμολογία των οδηγών ο Χάμιλτον διατηρεί το προβάδισμα με 277 βαθμούς, ακολουθούμενος από τους Ρόσμπεργκ (229) και Φέτελ (218). Από εκεί και ύστερα η διαφορά μεγαλώνει πολύ, αφού ο Ραϊκόνεν έχει 119, ο Μπότας 111, ο Φελίπε Μάσα 97, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο 73 και ο Ντάνιλ Κβίατ 66.

naftemporiki.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια