Sponsor

ATHENS WEATHER

Σαραγλί με καρύδια

Υλικά για 45 κομμάτια


  • 500 γραμ. φύλλο κρούστας
  • 400 γραμ. καρύδια χοντροτριμμένα
  • 250 γραμ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 30 γραμ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

  • 300 ml νερό
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο καρύδι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Στο κέντρο κάθε φύλλου και κατά μήκος του βάζουμε λίγη από τη γέμιση. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και σουρώνουμε από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.

Τοποθετούμε τα ρολά, κομμένα σε τρία ίσα κομμάτια, σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο χωρίς κενά και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνειά τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια