Λαπαβίτσας: Οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν δογματικά ότι οι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν


Αποκαλυπτικός ήταν ο υποψήφιος με την Λαϊκή Ενότητα, Κώστας Λαπαβίτσας, στην συνέντευξή του στο The Press Project πριν από λίγες ώρες.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ακόμα και αν ο Πούτιν έδινε δάνειο 30 δισ. στην Ελλάδα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έφευγε από την ευρωζώνη. 

Όπως αποκάλυψε, υπήρχε μια δογματική πεποίθηση στα περισσότερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι Ευρωπαίοι θα υποχωρούσαν τελικά στις διαπραγματεύσεις.

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα θα δεχθεί οικονομικό πόλεμο και εκ των έσω, δηλαδή από την εγχώρια οικονομική ελίτ που έχει συμφέροντα άρρηκτα συνδεδεμένα με το ευρώ, όταν αποφασιστεί η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και γι'αυτό πρέπει ο λαός να είναι προετοιμασμένος.

Δυστυχώς, αποδείχθηκε πολύ λάθος αυτή η δογματική αντίληψη των περισσότερων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η αντίστοιχη τακτική που ακολουθήθηκε.

Είχαμε επισημάνει στο blog ήδη από το περασμένο Μάρτιο ότι “Σε κάθε περίπτωση, όταν διαπραγματεύεσαι με εκπροσώπους τραπεζιτών και λόμπι, πρέπει να φαίνεται ότι είσαι αποφασισμένος για όλα, στην προκειμένη περίπτωση και για Grexit. Και για να μπορείς να πείσεις, πρέπει πραγματικά να ετοιμαστείς για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ούτως ή άλλως η χώρα πρέπει να έχει ένα σχέδιο εξόδου και επιστροφής σε εθνικό νόμισμα για παν ενδεχόμενο.” (fa.ev/2015/03/)

Στο συγκεκριμένο κρίσιμο ζήτημα, ο Τσίπρας και το μεγαλύτερο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ότι ήταν απροετοίμαστοι και κατώτεροι των περιστάσεων, με πολύ λάθος εκτιμήσεις.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια