Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα ρηχό σκεύος ρίχνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό 5΄- 8΄ και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύετε τα 2/3 από το τυρί με το μαϊντανό, το τσάιβ (αν βάλετε) και αλατοπίπερο.
- Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή με δική σας συνταγή. Απλώνετε σε πυρίμαχη, βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα μια στρώση μπεσαμέλ, κατόπιν μια στρώση πατάτες και από πάνω σκορπίζετε μερικά κρεμμύδια και λίγο από το μείγμα του τυριού. Επαναλαμβάνετε άλλες μια - δυο στρώσεις με τον ίδιο τρόπο
- Προσθέτετε στην μπεσαμέλ που περίσσεψε τα αυγά, το γιαούρτι, το υπόλοιπο τυρί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και την απλώνετε στο φαγητό. Σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 200ο C, 40΄-45, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ελαφριά κρούστα.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια