WRC Ράλλυ Φινλανδίας: Κονταροχτυπιούνται οι Latvala και Ogier | Βίντεο

Σε έναν ακόμα εμφύλιο της Volkswagen Motorsport εξελίσσεται και ο όγδοος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, το πάντα εντυπωσιακό Ράλλυ Φινλανδίας.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Μετά την πρωτιά του Sebastien Ogier στην υπέρ-ειδική της Πέμπτης, όλη την Παρασκευή ο Γάλλος εναλλασσόταν στην κορυφή της γενικής κατάταξης με τον teammate του, Jari-Matti Latvala. Ο τοπικός ήρωας θέλει προφανώς όσο τίποτα, να κερδίσει ξανά μπροστά στους συμπατριώτες του και το αποδεικνύει.
Κι αν το πρωί ανήκε στον Ogier, το απόγευμα ανήκε στον Latvala και το φινάλε της δέκατης ειδικής διαδρομής τους βρήκε σε απόσταση μόλις 2.6 δευτερολέπτων! Μπορεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής να πήρε περισσότερες πρωτιές αλλά ο Φινλανδός έχει έως τώρα την ουσία.
Στο ξεκίνημα της ημέρας τους παρενοχλούσε ο Kris Meeke με το DS3 WRC αλλά έχασε έδαφος στην πορεία και πλέον ασχολείται περισσότερο με την απειλή του ομόσταβλού του στη Citroen, Mads Ostberg.

Από εκεί και πέρα το χάος, με πέμπτο τον Thierry Neuville. Ο Βέλγος μπορεί να είχε ένα άσχημο ατύχημα στο shakedown (δείτε το πατώντας εδώ) αλλά ηγείται της προσπάθειας της Hyundai Motorsport, εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα στην εξάτμιση του i20 WRC του Dani Sordo.
Πρώτο Ford είναι αυτό του ιδιώτη φέτος Juho Hanninen, καθώς οι δύο βασικοί οδηγοί της M-Sport αντιμετώπισαν προβλήματα με τις αναρτήσεις των Fiesta WRC και χωρίς πλήρες σέρβις το μεσημέρι ώστε να επιδιορθωθούν οι ζημιές, έχασαν πολύ χρόνο.
Εκτός δρόμου κατέληξε το Polo R WRC του Andreas Mikkelsen αλλά και το Hyundai του Hayden Paddon. Μάλιστα ο οδηγός της κορεάτικης ομάδας εγκατέλειψε οριστικά αφού το αυτοκίνητό του υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ 10:
Θέση Οδηγός Ομάδα Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Volkswagen 1h16m19.2s
2 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Volkswagen 2.6s
3 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 24.0s
4 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 34.1s
5 Thierry Neuville Hyundai Motorsport Hyundai 1m49.6s
6 Daniel Sordo Hyundai Motorsport Hyundai 1m52.3s
7 Juho Hanninen
Ford 2m22.5s
8 Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford 2m46.6s
9 Esapekka Lappi Skoda Motorsport Skoda 3m18.5s
10 Ott Tanak M-Sport World Rally Team Ford 3m30.2s
Κερδισμένες ΕΔ: Latvala 4, Ogier 5, Meeke 1
Η δράση του Σαββάτου στη Φινλανδία περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες).





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια