Τον ευεργετικό ρόλο του μαγνησίου στον οργανισμό μας κατέγραψε τελευταία
έρευνα που έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Σύμφωνα με αυτή, η πρόσληψη μαγνησίου μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη έως και 33%, ενώ -όπως φαίνεται- καταπολεμά την κατάθλιψη και τις ημικρανίες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έλλειψη μαγνησίου από τον οργανισμό μας εκδηλώνεται με μια σειρά συμπτωμάτων όπως είναι η υπέρταση, το αίσθημα της ατονίας, τα προβλήματα στον ύπνο και η τάση για έμετο. Ενώ, όπως τονίζουν, έντονα είναι και τα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους.
Οι επιστήμονες συμβουλεύουν να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή και να προσέξουμε, ώστε ο οργανισμός μας να λαμβάνει το απαραίτητο μαγνήσιο σε καθημερινή βάση όπως και τις υπόλοιπες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Πηγές μαγνησίου αποτελούν τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και τα κάσιους από του ξηρούς καρπούς ενώ, από τα λαχανικά καλό θα είναι να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας το σπανάκι, το αβοκάντο και τα μαύρα φασόλια. Τέλος, από τους υδατάνθρακες ιδανικοί είναι τα δημητριακά, το ψωμί, οι πατάτες και το ρύζι ενώ στις πρωτεΐνες το βρίσκουμε στο γιαούρτι και στο γάλα σόγιας.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
Σύμφωνα με αυτή, η πρόσληψη μαγνησίου μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη έως και 33%, ενώ -όπως φαίνεται- καταπολεμά την κατάθλιψη και τις ημικρανίες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έλλειψη μαγνησίου από τον οργανισμό μας εκδηλώνεται με μια σειρά συμπτωμάτων όπως είναι η υπέρταση, το αίσθημα της ατονίας, τα προβλήματα στον ύπνο και η τάση για έμετο. Ενώ, όπως τονίζουν, έντονα είναι και τα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους.
Οι επιστήμονες συμβουλεύουν να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή και να προσέξουμε, ώστε ο οργανισμός μας να λαμβάνει το απαραίτητο μαγνήσιο σε καθημερινή βάση όπως και τις υπόλοιπες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Πηγές μαγνησίου αποτελούν τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και τα κάσιους από του ξηρούς καρπούς ενώ, από τα λαχανικά καλό θα είναι να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας το σπανάκι, το αβοκάντο και τα μαύρα φασόλια. Τέλος, από τους υδατάνθρακες ιδανικοί είναι τα δημητριακά, το ψωμί, οι πατάτες και το ρύζι ενώ στις πρωτεΐνες το βρίσκουμε στο γιαούρτι και στο γάλα σόγιας.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια