Υλικά για 2-4 άτομα
- 350 γραμμάρια μακαρόνια για σπαγγέτι
- 200 γραμμάρια καβουρόψιχα εμπορίου ψιλοκομμένη ή φρέσκια
- 350 γραμμάρια ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κυταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 5 κλοναράκια βασιλικό
- Ρίγανη
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το σκόρδο, την καβουρόψιχα ψιλοκομμένη, λάδι και ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 10 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε.
Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια