Τρισδιάστατη κάμερα εικονικής πραγματικότητας από τη Nokia

Μία συσκευή/ κάμερα εικονικής πραγματικότητας, που μπορεί να καταγράφει εικόνα 360 μοιρών και «3D audio» αναπτύσσει η Nokia.
Η συσκευή, υπό την ονομασία Ozo, διαθέτει οκτώ φακούς καμερών και οκτώ μικρόφωνα σε ένα σφαιρικό «σώμα», από το οποίο εξέχει ένα χερούλι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η φινλανδική εταιρεία υποστηρίζει ότι ένα βασικό πλεονέκτημα απέναντι στα υπάρχοντα συστήματα είναι η δημιουργία υλικού που μπορεί να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο, μέσω ενός headset εικονικής πραγματικότητας.
Το Ozo αποκαλύφθηκε σε event στο Λος Άντζελες, υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει να το προωθήσει για χρήση στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ και σε άλλους επαγγελματίες του χώρου των media, παρά στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Η συσκευή αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται προς πώληση πριν το τέλος του έτους, ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά ή τιμή.
Με αυτή της την κίνηση η Nokia ακολουθεί στα βήματα των GoPro, Jaunt, Giroptic και Spherical, ανακοινώνοντας μια συσκευή για «prosumers», δηλαδή ένα πιο εξειδικευμένο, επαγγελματικού προσανατολισμού, καταναλβτικό κοινό.
Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι το Ozo δεν παρέχει απλά ζωντανά υλικό μέσω ενός συμβατού headset, αλλά επιτρέπει και το playback υλικού που έχει καταγραφεί σε χαμηλή ανάλυση, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που έχει καταγραφεί.
Όπως τονίζεται, απομακρύνει την ανάγκη «προ-σύνθεσης» πανοραμικών εικόνων, η οποία αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία στις συσκευές που βρίσκει κανείς σήμερα στον τομέα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nokia, πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς «λύσεων ψηφιακών μέσων» από τη Nokia Technologies.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια