Οι μισοί χρήστες του Ίντερνετ στο Facebook

Το ήμισυ του online πληθυσμού του κόσμου θεωρείται ότι είναι πλέον ενεργό στο Facebook- χρησιμοποιώντας το τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.


Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο «βασιλιάς» των κοινωνικών δικτύων, ο αριθμός αυτών που το χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία φορά ανά μήνα αυξήθηκε κατά 13%, φτάνοντας στα 1,49 δισεκατομμύρια, μέσα στους τρεις μήνες ως το τέλος του Ιουνίου. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο μισό του συνολικού εκτιμώμενου πληθυσμού του Ίντερνετ.

Από αυτούς τους χρήστες, πάνω από τους μισούς (65%) χρησιμοποιούν το Facebook ημερησίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρεία, στις ΗΠΑ οι χρήστες ξοδεύουν πλέον πάνω από ένα ανά πέντε λεπτά στα smartphones τους στο Facebook.
Τα κόστη και οι δαπάνες για το τρίμηνο σημείωσαν άνοδο της τάξης του 82%, στα 2,8 δισ. δολάρια, κάτι που είχε ως συνέπεια το μείωση των καθαρών εσόδων κατά 9,1%, στα 719 εκατ. δολάρια.
Κατά τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τα έξοδα αντικατοπτρίζουν επενδύσεις και βελτιώσεις που έχουν λάβει χώρα, όπως ένα νέο data centre στο Τέξας.
Σημειώνεται πως το Facebook είχε προειδοποιήσει ήδη από τον Απρίλιο ότι τα έξοδα θα αυξάνονταν κατά 65%, λόγω νέων επενδύσεων και βελτιωτικών κινήσεων σε κάποια προϊόντα/ υπηρεσίες, όπως το WhatsApp και το Instagram.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα του βίντεο, όπου σημειώνεται αύξηση της χρήσης, ενώ αναμένεται έναρξη των πωλήσεων του Oculus Rift 3D headset μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του επόμενου έτους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια