Απόψε το μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό

Για τον Παναθηναϊκό, τον Γιάννη Αναστασίου και τους παίχτες του το... ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει απόψε και εξαργυρώνεται τη μεθεπόμενη Τετάρτη επί βελγικού εδάφους.
Οι «πράσινοι», που κυνηγούν, ύστερα από πέντε χρόνια, τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, προσδοκούν απόψε (9 μ.μ., OTEsport1HD) να...
πιάσουν την καλή (απόδοση) και να λάβουν ισχυρή εντολή πρόκρισης στα πλέι οφ της πρώτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που θα αποφέρει στα ταμεία της ΠΑΕ εγγυημένα 5,4 εκατ. €, τα οποία μαζί με το market pool θα εκτοξεύσουν τα έσοδα τουλάχιστον στα 7 εκατ. €.
Ο τεχνικός του ΠΑΟ γνωρίζει τη σπουδαιότητα του αποψινού αγώνα με αντίπαλο την Κλαμπ Μπριζ και πως το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ενδέχεται να κρίνει εν πολλοίς την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1, εκτιμά ότι «φέτος θα είμαστε πιο έτοιμοι. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από την ίδια χώρα με την περασμένη χρονιά, αλλά με προσέγγιση διαφορετική στο παιχνίδι. Εφτασε στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ. Ηρθε πρώτη στην κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα και το έχασε τελικά στα πλέι οφ, ενώ κέρδισε και το Κύπελλο. Είναι αρκετά συγκεντρωμένη με καλούς παίκτες και δυνατή κόντρα. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και τακτική πειθαρχία για να τα καταφέρουμε. Θα είναι γεμάτο γήπεδο και θα υπάρχει πίεση και στον αντίπαλο και σε εμάς και θα πρέπει να το διαχειριστούμε. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας γιατί είναι επικίνδυνη όταν βρει χώρο».
Για τον λόγο αυτό, ο «Ολλανδός» προτίθεται να παρατάξει δύο αμυντικούς χαφ (Κουτρουμπής, Ζέκα) και μπροστά τους τους Καρέλη (αριστερά), Ατζαγκούν (δεξιά) και Νίνη σε επιτελικό ρόλο. Η άμυνα θα απαρτίζεται από τους Στιλ, Βέμερ, Πράνιτς, Σάντσεθ, Ταυλαρίδη, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μπεργκ.
Ερωτηθείς ο Γ. Αναστασίου ποιο θεωρεί «κλειδί» του αγώνα, αποκρίθηκε:
«Να τελειώνουμε τις φάσεις. Με την Ουντινέζε κάναμε αβίαστα λάθη και χωρίς λόγο βάζαμε πίεση στους εαυτούς μας. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και αυτό θα γίνει με συγκέντρωση και τακτική πειθαρχία», ενώ όταν κλήθηκε να διαλέξει σκορ μεταξύ του 0-0 και του 2-1, εκείνος διεύρυνε την επιθυμητή νίκη, επιλέγοντας το 3-1.
Στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου βρίσκονται οι: Κοτσόλης, Στιλ, Αναγνωστόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Μπούρμπος, Ζέκα, Λαγός, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης, Νίνης, Λουντ, Καλτσάς και Σάντσεθ. Οσον αφορά τον προπονητή της Κλαμπ Μπριζ, Μισέλ Πρεντ΄ομ, εκτιμά ότι η ήττα από τη Σιντ Τρούιντεν θα αφυπνίσει τους παίχτες της ομάδας του, ενώ έριξε και το «καρφί» του για τη διαιτησία, λέγοντας «να δούμε τα όρια που θα μας δώσει ο διαιτητής».

Κ. ΓΟΥΛΗΣ

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια