Λαδένια Κιμώλου


Υλικά για 2- 4 άτομα


    • 500 γρ.αλεύρι Ζυμωτό
    • 7 γρ.μαγιά ξερή
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 κ.γ. ζάχαρη
    •  0,5 κ.γ.ρίγανη ξερή
    • 2 κρεμμύδια
    • 5 μέτριες ντομάτες
    • 80 γρ.ελαιόλαδο
    • 270 γρ.χλιαρό νερό

      Εκτέλεση


      Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη για να τραφεί η μαγιά με τη ζάχαρη.
      Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε 1 γερή πρέζα αλάτι, το ξερό αρωματικό και το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια οπότε προσθέτουμε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί.
      Σε μεσαίο ταψί, βάζουμε τα 70 γρ. ελαιόλαδου και απλώνουμε καλά το ζυμάρι μας. Σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
      Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Τα ανακατεύουμε σε μπολ, αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Μόλις φουσκώσει, 'ρίχνουμε' τη ζύμη πιέζοντας λίγο με τα δάχτυλα και γεμίζουμε με τα λαχανικά μας την επιφάνεια της.
      Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας έχει ψηθεί καλά από κάτω.
      Αν χρειαστεί, στα μέσα του ψησίματος, σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην καούν τα λαχανικά μας. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε ζεστή.

      alevri.com

      * Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

      Δημοσίευση σχολίου

      0 Σχόλια