«Δεν θα μας πει ο Σόιμπλε!»


Αδιαπέραστο εμπόδιο θα αποτελέσει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για την επιβολή των όρων που θέλει το Βερολίνο στην πατρίδα μας


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Σαφέστατος ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το Σάββατο τη νύχτα στη Βουλή για την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα απόρριψης ή έγκρισης από τον ελληνικό λαό των εντελώς απαράδεκτων απαιτήσεων των Γερμανών και των υπόλοιπων δανειστών.

«Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισελμπλουμ για να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό! Δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισελμπλουμ να προφυλάξουμε, να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε» τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός. «Το δημοψήφισμα για να αποφασίσει κυρίαρχα ο ελληνικός λαός για το μέλλον του την επόμενη Κυριακή, θα γίνει κανονικά είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής θα συνοδευθεί από τη νίκη του «Οχι», της απόρριψης δηλαδή της αποκρουστικής πρότασης της τρόικας, την οποία σύσσωμη η γερμανική ηγεσία χαρακτήρισε... «γενναιόδωρη»!!! «Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα σταθεί στο ύψος της ιστορίας του και θα πει το μεγάλο "ΟΧΙ" στο τελεσίγραφο» διακήρυξε την πεποίθησή του ο πρωθυπουργός. «Κι άλλες φορές, όταν έχει δοθεί τελεσίγραφο στον ελληνικό λαό, απάντησε όπως έπρεπε» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Αιφνιδίασε τους Γερμανούς ο Ελληνας πρωθυπουργός με την απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα με το ερώτημα «ναι ή όχι» στην αποκρουστική πρόταση των Γερμανών και των άλλων δανειστών.
Μετά την κοροϊδία που του έκανε το Βερολίνο, όταν χαρακτήρισε «καλή βάση συζήτησης» τις απαράδεκτα υποχωρητικές θέσεις που είχε υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια τον διέσυραν στα μάτια των Ελλήνων, προβάλλοντας απαιτήσεις πολύ χειρότερες από τις υποχωρήσεις της Αθήνας, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποίησε ότι είχε μπει σε κίνηση ο μηχανισμός ανατροπής του ίδιου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αποφάσισε λοιπόν να αμυνθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο - την προσφυγή στον λαό μέσω δημοψηφίσματος. Φρύαξαν οι Γερμανοί. Ανατράπηκε εκ βάθρων το σχέδιο του Σόιμπλε που βασιζόταν στην υποταγή της Ελλάδας στους όρους της γερμανικής καγκελαρίας λόγω του μεθοδευμένου οικονομικού στραγγαλισμού που είχε προγραμματίσει το υπουργείο Οικονομικών του Βερολίνου.
Αν νικήσει το «Οχι» την Κυριακή, τίποτα δραματικό δεν θα συμβεί. Από τη Δευτέρα, έχοντας το «Οχι» στο χέρι του, ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει τους Γερμανούς και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα επιδιώξει τη συνομολόγηση μιας λιγότερο επαχθούς συμφωνίας. Με απίστευτη ελαφρότητα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι έτσι και ο ελληνικός λαός τολμήσει να ψηφίσει «Οχι» στην πρόταση των δανειστών, οι Γερμανοί θα μας διώξουν με τις κλωτσιές από την Ευρωζώνη. Πλανώνται πλάνην οικτράν. Προφανώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις τεκτονικές πολιτικές αλλαγές που θα έφερνε στις ευρωπαϊκές χώρες και τους λαούς τους μια γερμανική στάση που θα έλεγε: «Αφού δεν δεχτήκατε τους όρους που απαιτήσαμε, σας διώχνουμε από το ευρώ», κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καν νομική οδός οιασδήποτε φύσης, παρά μόνο ωμός οικονομικός στραγγαλισμός από την ΕΚΤ.
Αν η Γερμανία έδιωχνε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη -πράγμα που πρώτα πρώτα το απαγορεύουν τα οικονομικά της συμφέροντα- επειδή ο ελληνικός λαός αποφάσισε με δημοψήφισμα να απορρίψει μια γερμανική πρόταση, σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο θα σήμαινε αντιγερμανικός συναγερμός. Αυτό θα σήμαινε κατάλυση της αστικής δημοκρατίας σε όλες τις χώρες που τολμούν να αντιταχθούν στο Τέταρτο Ράιχ! Δύο φορές τον περασμένο αιώνα αιματοκύλισαν την Ευρώπη οι Γερμανοί προκαλώντας δεκάδες εκατομμύρια θύματα. Κανένας ευρωπαϊκός λαός σχεδόν δεν θα θέλει να διαπιστώσει αν αυτή τη φορά το Βερολίνο θα αρκεστεί να στραγγαλίζει οικονομικά απλώς όποια χώρα τολμάει να απαιτήσει καλύτερη ζωή για τον πληθυσμό της ή αν η γερμανική πολιτική θα οδηγήσει τελικά σε συγκρούσεις.

Έθνος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια