Sponsor

ATHENS WEATHER

Κοτόπουλο φουρνιστό με λεμόνι θυμάρι και σκόρδο


Υλικά


  • 1 μεσαίο κοτόπουλο
  • 2 λεμόνια κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
  • 1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι
  • 10 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
  • 500 γραμμάρια μικρές πατάτες βιολογικές
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση


Αφαιρείτε τα εντόσθια από το κοτόπουλο και στην συνέχεια το πλένετε με άφθονο κρύο νερό και το αφήνετε να στραγγίσει τα νερά του.
Με ένα σφουγγάρι πλένετε εξωτερικά τις πατάτες και στην συνέχεια τις κόβετε σε τέσσερα κομμάτια ( κυδωνάτες) αφήνοντας την φλούδα.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό ταψί καθώς και τις πατάτες και περιχύνετε με την μια κουταλιά μέλι από ψιλά έτσι ώστε να πάει παντού.
Κόβετε τα λεμόνια σε τέσσερα κομμάτια και τα στύβετε πάνω στο κοτόπουλο και τις πατάτες και τοποθετείτε τα υπόλοιπα τους μέσα στο ταψί.
Πλένετε και 10 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα και τις μοιράζετε στο ταψί και αυτές με την σειρά τους.
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φρέσκο θυμάρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Σημειώσεις:

  • Καθαρές μικρές πατάτες μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα οπωροπωλεία και λέγονται νέες πατάτες ( pomme de terre nouvelle)
  • Το κοτόπουλο ανάλογα με το βάρος του μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα ψήσιμο παραπάνω.
  • Εάν θέλετε το μέλι να πάει πραγματικά παντού μπορείτε να το διαλύσετε σε δύο κουταλιές χλιαρό νερό και μετά να το περιχύσετε.

sidayes.gr 

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια