6 στοιχεία των Windows που θα αφαιρεθούν από τα Windows 10


Κάποια στοιχεία από τις προηγούμενες εκδόσεις δεν υποστηρίζονται από το νέο λειτουργικό.


Στις 29 Ιουλίου θα ξεκινήσει η αναβάθμιση σε Windows 10 και αφορά τους χρήστες των Windows 7 και Windows 8/8.1, ωστόσο μετά την αναβάθμιση, θα αφαιρεθούν κάποια στοιχεία από τις προηγούμενες εκδόσεις, που δεν υποστηρίζονται από το νέο λειτουργικό.

  1. Καταρχάς, θα αφαιρεθεί το Windows Media Center που ήταν προεγκατεστημένο σε ορισμένες εκδόσεις των Windows 7 και ως πρόσθετο download στα Windows 8/8.1.
  2. Επίσης, στα Windows 10 θα αφαιρεθούν τα παιχνίδια Hearts και Minesweeper, τα οποία θα είναι πλέον διαθέσιμα ως ξεχωριστό download από το Store.
  3. Η αναπαραγωγή DVD θα χρειάζεται ξεχωριστό software, καθώς στα Windows 10 δε θα περιλαμβάνονται οι κατάλληλες βιβλιοθήκες και codecs κι έτσι οι χρήστες θα πρέπει να στραφούν σε software τρίτων [π.χ. VLC, ALLPlayer].
  4. Τα Windows 10 δεν υποστηρίζουν floppy drives κι αν έχετε ακόμα ένα τέτοιο, θα πρέπει να κατεβάσετε τον κατάλληλο driver από τη Microsoft.
  5. Τα gadgets των Windows 7 δε θα εμφανίζονται στα Windows 10, καθώς στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα τα Windows 10 θα χρησιμοποιούν τα tiles των Windows 8.1.
  6. Το Windows Essentials είναι ένα πακέτο εφαρμογών που περιλαμβάνουν το OneDrive, την εφαρμογή αλληλογραφίας Mail και το Writer, τα οποία θα αφαιρεθούν από τα Windows 10, ενώ αναμένεται μία νέα αυτόνομη εφαρμογή για το OneDrive.
Επιπλέον, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι ορισμένα χαρακτηριστικά των Windows 10 δεν θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα, όπως είναι η Cortana που θα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα σε ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Γερμανία και Κίνα.
Ο νέος τρόπος σύνδεσης Windows Hello [βιομετρικά passwords] για να λειτουργήσει θα πρέπει να έχει υποστηριζόμενο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ή κάμερα υπερύθρων για αναγνώριση προσώπου.
Τέλος, πριν προχωρήσετε στην αναβάθμιση στα Windows 10, ελέγξτε αν ο υπολογιστής σας είναι κατάλληλος για το νέο λειτουργικό, μέσα από τις ελάχιστες απαιτήσεις σε hardware.

pcmag.com





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια