Οι Βορειοκορεάτες χάκερ «μπορούν να σκοτώσουν»


Οι χάκερ της Βόρειας Κορέας είναι ικανοί για επιθέσεις που θα μπορούσαν να καταστρέψουν κρίσιμες υποδομές, ακόμα και σκοτώνοντας ανθρώπους, δήλωσε στο BBC Click ο καθηγητής Κιμ Χέουνγκ-Κουάνγκ, ο οποίος έχει αυτομολήσει από την απομονωμένη χώρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει περίπου 6.000 εκπαιδευμένους στρατιωτικούς χάκερ, με τον ίδιο να ζητεί επέμβαση διεθνών οργανισμών για να αποφευχθούν επιθέσεις πιο επιζήμιες από το χακάρισμα της Sony Pictures- που αποδίδεται στη Βόρεια Κορέα.
Ο καθηγητής Κιμ δίδασκε για 20 χρόνια επιστήμη υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Υπολογιστών Χαμχέουνγκ πριν εγκαταλείψει την χώρα το 2004. Αν και δεν δίδασκε τεχνικές hacking, φοιτητές του έχουν συνθέσει τη διαβόητη ομάδα χάκερ «Γραφείο 121», που θεωρείται ότι δρα με βάση στην Κίνα και ευθύνεται για σειρά επιθέσεων, πολλές εκ των οποίων στόχευαν τις υποδομές της Νότιας Κορέας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, 10%-20% του στρατιωτικού προϋπολογισμού της χώρας δαπανάται για online επιχειρήσεις. «Οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις παρεμφερείς σε αυτές στρατιωτικών επιθέσεων, σκοτώνοντας ανθρώπους και καταστρέφοντας πόλεις».
Ο αυτόμολος καθηγητής υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το δικό της malware, βασισμένο στο Stuxnet- το κυβερνοόπλο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος πριν τον εντοπισμό του το 2010 και αποδίδεται στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Το «Γραφείο 121» θεωρείται ότι λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

naftemporiki.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια