Υλικά
- 500 γρ. φαρφάλες ή άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 400 γρ. ντοματίνια
- 5 φιλετάκια αντζούγιας διατηρημένα σε λάδι
- 100 γρ. αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 20 μεγάλα φύλλα βασιλικού (ή περισσότερα μικρότερα - σε γλαστράκια, σε ματσάκια ή σε μικρά πλαστικά κουτιά, στο τμήμα μαναβικής πολλών μεγάλων σούπερ μάρκετ)
- 120 ml ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα γράφει η συσκευασία τους. Λίγο πριν τα σουρώσουμε φροντίζουμε να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
Εν τω μεταξύ βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το τυρί, τα αμύγδαλα, τις αντζούγιες, το βασιλικό, το σκόρδο, τα μισά ντοματίνια και το μισό λάδι (60 ml). Τα πολτοποιούμε όλα καλά μέχρι να προκύψει μια ενιαία σάλτσα. Την αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια στη μέση. Μόλις σουρώσουμε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι (60 ml) στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, ανακατεύουμε 1-2 φορές και προσθέτουμε τις φαρφάλες και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε την ωμή σάλτσα που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συμβουλές
Αλάτι δεν βάζουμε γιατί οι αντζούγιες και το κεφαλοτύρι είναι αλμυρά. Δοκιμάζουμε, όμως, στο τέλος και αν χρειάζεται, προσθέτουμε.
Μπορούμε να βάλουμε στο μπλέντερ το μισό βασιλικό και τον υπόλοιπο να τον προσθέσουμε ψιλοκομμένο στο τέλος.
- Μερίδες 4
- Προετοιμασία περίπου 20΄
- Μαγείρεμα περίπου 10΄
Γαστρονόμος
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια