Σεισμός-γίγας 8,5 βαθμών ανοικτά της Ιαπωνίας


Πρωτοφανούς μεγέθους σεισμός 8,5 βαθμών, κατά το Reuters, σημειώθηκε στις 14:23 ώρα Ελλάδος στα νησιά Μπονίν, 800 χλμ. νότια της ιαπωνικής πόλης Γιοκοχάμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού ήταν τα νησιά Oγκασαβάρα (Μπονίν), ενώ το εστιακό βάθος φτάνει 590 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο.
Προς το παρόν δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία TEPCO, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις από το Ναρίτα στο Τόκιο, ενώ λόγω διακοπής ρεύματος δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Τόκιο με την Οσάκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γεωλογικό Ερευνητικό Κέντρο των ΗΠΑ (USGS) και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), το ακριβές επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται περίπου 189 χλμ. μακριά από το νησάκι Τσίτσι-Σίμα, που έχει πληθυσμό 2.000 άτομα. Η δόνηση δίνεται μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.




Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνο, αφού το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 677 χλμ.

tvxs.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια