Ρεκόρ ταχύτητας από ιαπωνικό τρένο maglev στα 603 χλμ/ ώρα | Βίντεο


Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, το οποίο άλλωστε κατείχε το ίδιο, έσπασε ιαπωνικό τρένο maglev (magnetic levitation- μαγνητική αιώρηση), αγγίζοντας την ταχύτητα των 603 χλμ/ ώρα, σε δοκιμή κοντά στο όρος Φούτζι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το τρένο έσπασε το ρεκόρ των 590 χλμ/ ώρα που είχε επιτύχει σε τεστ την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα τρένα maglev χρησιμοποιούν ηλεκτρικά φορτισμένους μαγνήτες για να ανυψώσουν και να μετακινήσουν βαγόνια πάνω από τις ράγες. Η ιαπωνική JR Central, στην οποία ανήκει το εν λόγω τρένο, θέλει να ενεργοποιήσει την εν λόγω υπηρεσία/ διαδρομή μεταξύ του Τόικιο και της Ναγκόγια μέχρι το 2027. Το ταξίδι, συνολικού μήκους 280 χλμ, θα διαρκεί μόνο 40 λεπτά, λιγότερο από το μισό της παρούσας διάρκειας. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες δεν θα βιώνουν τις εντυπωσιακές ταχύτητες οι ίδιοι, καθώς το μέγιστο όριο θα είναι τα 505 χλμ/ ώρα.




Το κόστος κατασκευής θεωρείται πως θα ανέρχεται περίπου στα 100 δισ. δολάρια, μόνο μέχρι τη Ναγκόγια, ενώ το 80% της διαδρομής θα λαμβάνει χώρα μέσα από τούνελ, σύμφωνα με το AFP. Σημειώνεται πως η ιαπωνική κυβέρνηση προσβλέπει σε πώληση της τεχνολογίας maglev στο εξωτερικό.

naftemporiki.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια