Κεφτέδες με φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο, πανέ


Υλικά


Για το μείγμα του κιμά
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (κατά προτίμηση από ελιά)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
  • το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας «φύλλα» άνηθου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 φέτες ψωμί, μουσκεμένες και καλά στυμμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 250 ml ελαιόλαδο (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε σησαμέλαιο για χρυσαφένιο χρώμα και διαφορετικό άρωμα)

Εκτέλεση


Κεφτέδες: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, τρίβουμε το ψωμί με τα δάχτυλά μας και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα. Αν, παρ’ όλα αυτά, μας βγει λίγο σφιχτό, προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για περίπου 1 - 2 ώρες, για να αναμειχθούν τα αρώματα. Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες, στρογγυλούς ή πλακέ.

Τηγάνισμα: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε ένα πιάτο. Βουτάμε τους κεφτέδες πρώτα στο αυγό και μετά στο αλεύρι, γυρνώντας τους ώστε να αλευρωθούν ομοιόμορφα παντού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να γίνουν και στο εσωτερικό τους. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να το ελέγξουμε αυτό είναι να τους δοκιμάσουμε. Καλύπτουμε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους κεφτέδες ώστε να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Τους σερβίρουμε ζεστούς ή χλιαρούς.

  • Μερίδες 4-6
  • Προετοιμασία 30΄ 
  • Αναμονή 1-2 ώρες 
  • Μαγείρεμα περίπου 20΄ 

Συνοδεύουμε με Τηγανητές πατάτες ή αφράτο πιλάφι με λάδι και μαϊντανό και πράσινη σαλάτα.

Γαστρονόμος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια