Κανείς δεν μπορεί να ρίξει τον Σαμαρά, αλλά...


Πολύ καλά κάνει ο κ. Σαμαράς και δεν αποσύρεται από μόνος του από αρχηγός της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει άριστα τη ΝΔ εκ των έσω για δεκαετίες. Γνωρίζει ότι αποτελείται από κάποιες πολιτικές οικογένειες ξοφλημένες πολιτικά σήμερα στα μάτια του λαού και κάποιους παρατρεχάμενους ετερόφωτους, τους οποίους στηρίζουν οι πολιτικές οικογένειες.

Όλοι αυτοί δεν τολμούν να τον αμφισβητήσουν ανοιχτά ή να κάνουν δικό τους κόμμα, γιατί απλά θα εξαφανιστούν. Εδώ δεν κατάφερε να επιτύχει ο κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου, θα επιτύχουν στη Δεξιά διάφορες ανταγωνιστικές μεταξύ τους οικογένειες, χωρίς μάλιστα το άμεσο φάσμα της εξουσίας μπροστά τους; Έτσι λοιπόν ο κ. Σαμαράς θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος για τον κ. Σαμαρά είναι ο κ. Καραμανλής ή όποιον αυτός αποφασίσει να στηρίξει. Όμως αφενός ο κ. Καραμανλής είναι αυτή τη στιγμή ακόμα αποδυναμωμένος πολιτικά, αφετέρου δεν θέλει να εμφανιστεί ως διασπαστής της παράταξης.

Προς το παρόν ο κ. Καραμανλής, προσπαθεί να αναβαπτιστεί ο ίδιος και να ανακτήσει δυνάμεις μέσα από την κολυμβήθρα της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη τοποθέτησε ΠτΔ τον πιστό του κ. Παυλόπουλο, ως ένα πρώτο σκαλοπάτι επανόδου και απέφυγε τον οικονομικό έλεγχο της δικής του διακυβέρνησης.

Εδώ υπάρχει μόνο ένας κίνδυνος. Μέχρι να αναβαπτιστεί ο κ. Καραμανλής, μπορεί η ΝΔ να έχει γίνει ΠΟΛΑΝ.

Φυσικά και ο Τσίπρας από τη πλευρά του, δεν κάνει όλες αυτές τις χάρες προς τον κ. Καραμανλή από πολιτική αφέλεια. Προσδοκά την διείσδυσή του στο μετριοπαθές και πατριωτικό τμήμα της Κεντροδεξιάς μέσω του κ. Καραμανλή. Γνωρίζει ότι σύντομα θα αποκτήσει κυβερνητικά προβλήματα εξ αριστερών και ίσως χρειαστεί να πετάξει στη θάλασσα το περιττό έρμα που δυσκολεύει το πολιτικό του μέλλον. Αρχικά προσπάθησε να το κάνει το άνοιγμα προς τη Δεξιά με τον κ. Αβραμόπουλο, αλλά σύντομα κατάλαβε ότι έχει δυνατότερο χαρτί για να παίξει και το παίζει.

ΥΓ. Περίεργο όμως, πως η Αριστερά στηρίζει από την πίσω πόρτα τη Δεξιά και στηρίζεται από αυτή!!! «Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυό το πρόσωπο» λοιπόν. Καραμανλής και Τσίπρας αποφάσισαν να στηρίξουν και να διασώσουν από κοινού το σύστημα (τη χώρα και τη δημοκρατία εννοούν προφανώς) και να ηγεμονεύσουν για τις επόμενες δεκαετίες.

Προεδρική Δημοκρατία

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια