Sponsor

ATHENS WEATHER

Κοτόπιτα σε ρολό


Υλικά για 8-10 άτομα


  • 1 συσκευασία με 2 Χοντρά Φύλλα Pillsbury
  • 1 κοτόπουλο βάρους 1,5 κιλού περίπου (βρασμένο)
  • 1,5 – 2 φλιτζάνια ζωμό από το κοτόπουλο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 μέτρια καρότα (τριμμένα)
  • 1 πράσο (κομμένο σε ροδέλες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 300 γραμ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα κ.ο.κ.)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 αβγό για το άλειμμα της πίτας
  • λίγο σουσάμι

Εκτέλεση


Αφήνετε εκτός ψυγείου τα φύλλα για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.

Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε 1,5 – 2 φλιτζάνια τσαγιού από το ζωμό που έβρασε. Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το ζωμό και το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να σωθούν τα υγρά. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τυριά και το μαϊντανό και ανακατεύετε.

Ανοίγετε σε καθαρό πάγκο το 1 Χοντρό Φύλλο Pillsbury, και απλώνετε στην επιφάνειά του τη μισή ποσότητα από τη γέμιση. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσετε καλά τις άκρες του για να μη βγει η γέμιση. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο.

Χτυπάτε ελαφρά το αβγό και αλείφετε καλά τα ρολά. Πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τα κόψετε σε φέτες για να τα σερβίρετε.

pillsbury.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια