Sponsor

ATHENS WEATHER

Τσουρέκια κορδονάτα από τον Άκη Πετρετζίκη


Υλικά


Μείγμα 1
  • 120 γρ. νερό
  • 120 γρ. μαγιά
  • μια χούφτα αλεύρι (από το 1 κιλό)

Μείγμα 2
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 5 γρ. κακουλέ
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. ζάχαρη

Υπόλοιπα υλικά
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι (μια πρέζα)
  • 200 γρ. αυγά
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 κλ. αλευρι σκληρό για τσουρέκια
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση


Ανακατεύω τα υλικά του μείγματος 1 και τα βάζω στην άκρη.
Ανακατεύω τα υλικά του μείγματος 2 σε ένα μπλέντερ.
Ανακατεύω σε ένα μίξερ τα 100 γρ. μαργαρίνη με τα 200 ζάχαρη, προσθέτω το μείγμα 2 μόλις αφρατέψουν προσθέτω τα αυγά, το γάλα και το μείγμα 1.
Ανακατεύω άλλα 2 λεπτά και βγάζω το σύρμα από το μίξερ και βάζω τον γάντζο.
Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και κοιτάω το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Χαμηλώνω την ταχύτητα από το μίξερ και προσθέτω σιγά σιγά τη μαργαρίνη μέχρι που να απορροφήσει το μείγμα όλη τη μαργαρίνη.
Ελέγχω εάν η ζύμη είναι όσο σφιχτή πρέπει και βλέπω εάν χρειάζεται και άλλο αλεύρι.
Αφήνω σε ζεστό μέρος μέσα σε ένα μπολ βουτυρωμένο να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα) γυρνάω από την άλλη και περιμένω να ξαναδιπλασιαστεί περίπου άλλα 30 λεπτά.
Στην συνέχεια πλάθω πλεξούδες βάζω σε ένα ταψάκι, αφήνω να διπλασιαστούν ξανά περίπου 30 λεπτά και ψήνω στους 150 βαθμούς, 50 - 60 λεπτά αφού αλοίψω πρώτα με κρόκο αυγού και πασπαλίσω με αμύγδαλα.

Λίγα μυστικά ακόμα 


Μπορεί να χρειαστεί 6-7 κουταλιές ακόμα αλεύρι,ανάλογα με το πόσο σκληρό είναι το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε. Εγώ έβαλα Robin Hood.
Η συνταγή χρειάζεται πολυμίξερ.

sintagespareas.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια